Šport
4949 ogledov

"Se ne moreš javiti na je*eni videoklic?"

novak đokovič Epa
Po Novaku Đokoviću 'pada' z vseh strani, z njim obračunal še kolega.

Najboljšemu tenisaču na svetu Novaku Đokoviću v teh dneh res ni lahko, saj se kritike nanj zgrinjajo z vseh strani. Kot zadnji se ga je brez dlake na jezik lotil ameriški tenisač Noah Rubin, trenutno 225. igralec sveta.

ATP Portorož Adria Tour Šport Zaradi zakonodaje Slovenija ostaja brez Đokovićevega spektakla

Rubin se je tako kot ameriška kolegica Sachia Vickery (156. na WTA), ki je Srbu očitala, da je egoist, obregnil ob Đokovićevo izjavo o "ekstremnih in nemogočih" varnostnih ukrepih za izpeljavo OP ZDA. Trikratni zmagovalec turnirja v Flushing Meadowsu je celo namignil, da bi lahko izpustil newyorški grand slam in se na turnejo vrnil šele na evropskih peščenih igriščih.

novak đoković Odziv Šport "Đoković je egoist, naj igra v Alabami in potem govori o razmerah"

Neudeležba prvega igralca sveta in morebitnih somišljenikov bi lahko pomenila velik udarec za turnir, največje posledice pa bi v primeru odpovedi trpeli  nižje rangirani igralci in igralke, ki jim že uvrstitev v glavni žreb turnirja - na lanskem OP ZDA je bil poraz v prvem krogu pred plačilom davka vreden 58.000 dolarjev -  predstavlja ključen vir dohodka za obstanek v neizprosnem svetu belega športa.

"Dejstvo je, da je najboljšim igralcem ponujena možnost igrati za 95 odstotkov denarnega sklada iz leta 2019. Tudi če bi igrali brez gledalcev, bi denar še vedno dobili. A oni se pritožujejo, ker ATP-jevi fizioterapevti in maserji niso dovolj dobri za tista dva tedna, kolikor bo trajal turnir," je Đokovića napadel Rubin. 

novak đoković "Gre za farso!" Šport Nemci udarili po Srbu: "Vzor, kot naj bi bil Đoković, se ne sme tako obnašati!"

Prireditelji turnirja v New Yorku so namreč močno omejili prisotnost članov ekip, kar je problematično za igralce z številčnim spremstvom, kot je denimo Đoković.

"Raje drži jezik za zobmi. Poskusi razumeti okoliščine," je dodal Američan, ki Đokovića poimensko ni izpostavil, vendar je kristalno jasno, koga je imel v mislih.

noah rubin | Avtor: Epa Epa

Srba je pred dnevi kritiziral tudi podpredsednik nemške teniške zveze Dirk Hordorff, ki mu je očital, da je v času videkonferenčnega klica s 400 igralci raje igral prijateljsko nogometno tekmo v Beogradu, kjer je bil pretekli konec tedna na sporedu prvi del dobrodelnega teniškega turnirja Adria Open.

"Pojavile so se fotografije, kako je igral nogomet. Za to je imel čas, ni pa imel 30 sekund, da bi se oglasil skupinskemu klicu? Potem se ne spravi v položaj, da bodo drugi odvisni od tebe. Če te zanimajo lastni interesi, naj bo tako, ta šport je idealen za to. Če ne morem navezati stika in se nima namena oglašati na je*beni videoklic, v čem je potem smisel vsega tega?" je pristavil Rubin.

novak đoković Zlomil se je Šport Đoković neutolažljivo hlipal pred Beograjčani
 


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.