Šport
1052 ogledov

Nemci udarili po Srbu: "Vzor, kot naj bi bil Đoković, se ne sme tako obnašati!"

novak đoković Epa
Đokovićev Adria Tour je zelo razjezil Nemce.

Teniška serija Adria Tour, ki jo organizira prvi igralec sveta Novak Đoković in ki bi se lahko ustavila tudi v Portorožu, gre močno v nos nemškim medijem. Kot poročajo, se na njej igralci vedejo neodgovorno za čas, ko je v Evropi še veliko okuženih s covidom-19 in ko je velika nevarnost, da pride do drugega vala epidemije.

adria tour Pogovori Šport Edinstvena priložnost za Slovenijo: se obeta spektakel?

Regionalna in humanitarna serija se je začela prejšnji teden v Beogradu, Nemce pa je zmotilo število gledalcev, ki se niso držali varnostnih ukrepov in niso držali pravil varnostne razdalje. Nedisciplina se je preselila tudi na igrišče, po dvobojih so se igralci objemali, pika ni i pa je bila njihova zabava v enem izmed nočnih klubov, kjer so se obiskovalci drenjali, igralci pa zganjali neprimerne norčije.

"Serija, ki je brez epidemije ne bi bilo, v svet pošilja napačna sporočila. Gre za farso, s katero želijo nekateri s cinizmom razvrednotiti tiste, ki se trudijo, da zagotovijo optimalne pogoje za varnost športnih tekmovanj. Vzor, kot naj bi bil Đoković, se ne bi smel tako obnašati," je v svojem komentarju zapisal novinar Süddeutsche Zeitunga in dodal: "Njegovo obnašanje ogroža interese športa, ki bi jih on moral zastopati. On je predsednik sveta igralcev, on bi moral skrbeti, da se igralcem zagotovi varnost."

novak đoković Odziv Šport "Đoković je egoist, naj igra v Alabami in potem govori o razmerah"

Nemški novinarji so se obregnili tudi na Đokovićeve izjave, da si ne želi potovati v New York, na mednarodno prvenstvo ZDA, ker so varnostne mere pretirane. Menijo, da se Srb obnaša, kot da epidemije nikoli ni bilo in da njegova serija pomeni veliko provokacijo.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.