Šport
9601 ogledov

Deček z lepim udarcem ugnal Đokovića, nato ob aplavzu zapustil igrišče

Novak Đoković Profimedia
Prisrčen video s prvega turnirja Adria Toura.

V Beogradu se je v soboto začel niz dobrodelnih turnirjev pod imenom Adria Tour, ki jih organizira srbski teniški zvezdnik Novak Đoković in bodo potekali do 4. julija (prenos na Sport Klubu). 

Na dvobojih so prisotni tudi ljubitelji tenisa, srbski zvezdnik pa se je na uvodnem dvoboju v skupini A pomeril z rojakom Viktorjem Troickim. Ta je bil nezadovoljen s svojo predstavo, zato je lopar izročil kar mlademu pobiralcu žog in ga poslal na igrišče. V vse skupaj se je vključil tudi Đoković in se pomeril z dečkom. Ta je ob bučni podpori in s skrajšano žogico celo dobil točko.

Dvignjene roke in nasmeh do ušes so povedali, da gre za enega najlepših trenutkov v njegovem življenju, ki ga nikoli verjetno ne bo pozabil. "Dober je, boljši kot jaz," je s strani sicer pokomentiral Troicki. Fantič je nato ob aplavzu vseeno prepustil mesto 34-letnemu teniškemu igralcu.

Đoković je sicer na turnir privabil kar nekaj odličnih teniških igralcev, med drugim tretjega igralca sveta Avstrijca Dominica Thiema, sedmega Nemca Alexandra Zvereva, Bolgara Grigorja Dimitrova ter Hrvata Marina Čilića in Borno Ćorića.

Po Beogradu se bodo igralci preselili v Zadar, kjer bodo dvoboji 20. in 21. junija, 3. in 4. julija bodo igrali v Banja Luki, za 5. julij pa je predviden ekshibicijski dvoboj v Sarajevu med Đokovićem in Damirjem Džumhurjem, najboljšim tenisačem iz BiH. 

Zaenkrat se še ne ve, kako bo z delom Adria Toura, ki bi se moral 27. in 28. junija odviti v Črni gori. "Dolgo časa smo iskati način, da bi organizirali spektakel za vse ljubitelje športa. Bilo je več izzivov, med prvimi ta, da prebivalci Srbije še niso na seznamu ljudi, ki bi lahko potovali v Črno goro. Upali smo, da se bo to spremenilo, a do tega še ni prišlo. To je nepremostljiva ovira, saj je naša organizacijska ekipa velika," je po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug dejal direktor turnirja Đorđe Đoković.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice