Šport
4290 ogledov

"Đokovićeve izjave me strašijo, mora jih preklicati"

Novak Đoković OP Avstralije Epa
Najboljši tenisač na svetu je znova razburil s svojimi pogledi na duhovnost ter moči in vplivu človeških misli.

Novak Đoković je znan kot velik zagovornik duhovnega razvoja, osebnostne rasti, holističnega pristopa in samozdravljenja, s svojimi prepričanji pa občasno izzove negodovanja širše javnosti.

Tokrat je za vsesplošno razburjenje poskrbel njegov pogovor z iranskim nutricistom in strokovnjakom za alternativno medicino Chervinom Jafariehom, s katerim sta se pogovarjala na Instagramu, kjer je prvi igralec sveta zelo dejaven v času pandemije koronavirusa.

Tema več kot uro trajajočega pogovora je nanesla na vpliv človeške energije in moč misli, med drugim je bilo govora tudi o tem, da lahko človek s svojo energijo vpliva na kemično sestavo hrane in vode, ki jo uživa.

"Poznam ljudi, ki so s pomočjo energijske preobrazbe in molitvijo uspeli strupeno hrano in onesnaženo vodo spremeniti v nekaj zdravilnega. Znanstveniki so dokazali, da se molekule vode odzivajo na naša čustva in besede," je dejal Đoković in se znašel na udaru kritik, češ da je s temi prepričani zabredel globoko v polje psevdoznanosti.

Novak Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia

Med prvimi ga je obsodil priznani teniški strokovnjak in novinar New York Timesa Ben Rothenberg, ki je Đokovića opomnil, da bi moral zaradi svojega vpliva, prepoznavnosti in več milijonske navijaške baze bolj paziti, kakšne ideje širi v javnosti. "Poglejte, kakšen doseg ima njegova vsebina. Zaradi tega je še toliko bolj, kaj objavlja, podpira ali čemu nasprotuje," je zapisal Rothenberg.

Še ostreje se je odzvala nekdanja teniška igralka in strokovna komentatorka Mary Carillo. "Vem, da verjame v meditacijo, molitev in samozdravljenje, zato je tudi toliko časa odlašal z operacijo komolca, ker je verjel, da se lahko ozdravi. Zelo so me vznemirile njegove besede, da lahko strupeno vodo spremenimo v pitno. To so zelo nevarne izjave. Upam, da jih bo preklical," je dejala 63-letnica.

 
Komentarjev 1
  • Pepe007 10:55 11.maj 2020.

    Naj dokažeta svoje izjave v ponovljivih eksperimentih. Sedaj je vprašanje, kako dovolj zastrupiti vodo, da bo učinkovito za tak poskus.

Sorodne novice