Šport
4319 ogledov

Thiem 'uničil' Đokovića: "Zakaj bi jim dajal denar?!"

novak đoković Epa
Tretji igralec sveta Dominic Thiem je zelo odkrito povedal, kaj si misli o predlogu Novaka Đokovića.

Najboljši avstrijski tenisač Dominic Thiem odkrito nasprotuje predlogu prvega igralca sveta Novaka Đokovića, da bi najboljši tenisaču v času krize zaradi koronavirusa finančno pomagali nižje rangiranim igralcem. 

Srbski tenisač je v navezi z Rafaelom Nadal in Rogerjem Federerjem sprožil iniciativo, s katero bi med "socialno ogrožene" tenisače razdelili 4,5 milijona ameriških dolarjev, čemur pa Thiem, kot je pojasnil vintervjuju za avstrijski Krone Sport, odločno nasprotuje.

"Noben teniški igralec se ne bori za preživetje, niti tisti, ki so na lestvici uvrščeni nižje. Nihče ne bo stradal," je povedal letošnji finačist OP Avstralije, kjer je moral priznati premoč Đokoviću.

dominic thiem | Avtor: Epa Epa

Prepričan je, da si marsikateri tenisač niti ne zasluži finančne pomoči, saj v svojo kariero ni pripravljen vložiti toliko, kot je potrebno za doseganje vrhunskih rezultatov. "Veliko je tenisačev, ki športa ne postavljajo na prvo mesto in ne živijo kot profesionalni športniki. Res ne vidim razloga, zakaj bi jim dajali denar. Raje bi ga dal oganizacijami, ki ga resnično potrebujejo," je dodal 26-letnik.

"Nikomur od vrhunskih igralcev ni bilo nič podarjeno, vsi smo se morali boriti za preboj na vrh. V nobeni službi ni zagotovil, da boš uspešen in da boš zaslužil veliko denarja," je pristavil.

Thiem je trenutno tretji tenisač sveta. Zaigral je v treh finalih grand slamov, a je doslej vselej ostal praznih rok. V karieri je osvojil 16 turnirjev, skupno pa je z nagradami zaslužil slabih 24 milijonov dolarjev. Njegovo premoženje se ocenjuje na 17 milijonov.

Komentarjev 2
  • Mani 21:22 28.april 2020.

    Kake idiote novinarje imate, torej tudi posledično časopis ničvreden.

  • gorazdinko 10:30 27.april 2020.

    Kaksen naslov profesionalnega novinarja,Unicil Djokovica?Thiem samo izjavil,da pac ne bo dal denarja.S tem unicil Djokovica?Debilizem novinarja nima meja.