Šport
377 ogledov

Đoković nasprotuje obveznemu cepljenju

Novak Đoković Profimedia
Svojega stališča ni spremenil niti v času pandemije.

Svetovna teniška številka ena, Novak Đoković, ki je znan po svojem človekoljubnem delovanju, je tudi velik zagovornik svobodnega odločanja o cepljenju. Nasprotoval bi obveznemu cepljenju proti novemu koronavirusu, če bi to bilo pogoj, da bi lahko teniški igralci potovali na turnirje.

"Osebno sem proti cepljenju. Ne bi si želel, da me kdo prisili, da dobim cepivo, da bom lahko potoval," je v nedeljo opozoril številka ena svetovne teniške jakostne lestvice ATP.

Srbski zvezdnik je govoril na video konferenci na njegovem Facebooku na pravoslavno veliko noč. "Igralci bomo morali potovati. Mislim, da bo to izziv številka ena. Če bo cepljenje postalo obvezno, kaj se bo zgodilo? Moral bom sprejeti odločitev, ali se bom cepil ali ne. To je trenutno moje mnenje. Ali se bo spremenilo, ne vem," je dejal Đoković.

Trenutno ni cepiva proti virusu, zaradi katerega je umrlo 165.000 ljudi po vsem svetu. Tako kot preostali športni svet je tudi tenis v popolni ohromitvi od začetka marca. Uradno sta turneji ATP in WTA prekinjeni do sredine julija, turnir za grand slam v Wimbledonu je bil odpovedan prvič po drugi svetovni vojni.

Đoković je ocenil, da se turnirji ne bodo znova začeli "pred septembrom ali oktobrom". "Sezona se bo znova uradno začela, ko bodo vsi stoodstotno prepričani, da se bodo ljudje lahko vrnili, da ni tveganja, da so ljudje odporni na virus, kar pa zahteva čas. Rešitev bi lahko bila, če bi potovanje na turnirje omejili na eno državo ali regijo," je dejal.

Komentarjev 3
  • Marcelko 09:19 21.april 2020.

    Bravo, tako se govori.

  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 20:10 20.april 2020.

    Mislim, da ima prav, ponuditi bo morali alternativo, da se s širšo družino, ki je lahko vir okužbe za druge, namrno izpostavi virusu, zapre v svojo vilo in čez tri tedne civilna prveri če je koga za odpeljat, preživelim pa ...prikaži več podeli certifikate da so za 12 mesecev imuni na virus. In to seveda ponovi vsako leto po potrebi, ker cepljenje je res samo za cepljence.

  • mujica 18:27 20.april 2020.

    Logično! Zakaj bi se cepil proti nečemu, ki ne obstaja.

Sorodne novice