Šport
1332 ogledov

Velika trojica na pomoč nižje uvrščenim igralcem

novak đoković Epa
V času koronavirusa je velika teniška trojica pripravljena pomagati.

Novak Đoković je bil v stiku z Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom, beseda pa je tekla o finančni pomoči teniškim igralcem, ki se na računalniški lestvici nahajajo precej pod njimi.

"Govoril sem z Rogerjem in Rafo pred nekaj dnevi, razpravljali smo o bližnji prihodnosti tenisa, kako lahko pomagamo nižje uvrščenim igralcem, ki jih je kriza seveda najbolj prizadela," je izjavil Đoković, ki je sicer predsednik sveta igralcev, ki je sestavljen iz desetih članov, med njimi sta tudi Federer in Nadal.

"Večina teniških igralcev, ki so rangirani od 250. mesta navzdol, nimajo podpora federacij ali sponzorjev. Zdaj so ostali povsem sami," je še dejal srbski tenisač.

Novak Đoković Veliko srce Šport Đoković anonimno daroval ogromen znesek v borbi s koronavirusom

Vsi teniški turnirji so bili zaradi pandemije suspendirani na začetku marca, nižje uvrščeni teniški igralci pa so ostali tako brez najmanjše možnosti za zaslužek. Obrnili so se na ATP, WTA, Mednarodno teniško zvezo in organizatorje štirih grand slam turnirjev z željo, da ti ustvarijo nekakšen načrt in jim priskočijo na pomoč.

"Upam, da bodo v sklad svoje prispevali tudi najboljši tenisači, tega pa bo moral ATP in ostale organizacije pravično razdeliti po določenih modelih in kriterijih. Seveda se želiš izogniti temu, da bi dal denar nekomu, ki sodi v to kategorijo, a ne potrebuje denarja v primerjavi s kom drugim. Upam, da se bo med igralce nižje na lestvici razdelilo nekje med tri in štiriinpol milijonov dolarjev."

roger federer "Lepši časi..." Šport Roger Federer z več kot 20 let staro fotografijo nasmejal svet

Po njegovem mnenju bi lahko kratkoročno rešitev pomenilo na primer igranje na ATP finalu, denarne nagrade s turnirja pa bi šle v sklad za pomoč. "Če v letu 2020 ne bo nobenega turnirja, bi morda naslednje Odprto prvenstvo Avstralije v sklad prispevalo predvidene denarne nagrade. Vesel sem, da je teniški ekosistem pripravljen stopiti skupaj. Vsi se zavedamo, kaj je baza tenisa. Ti igralci, ki so uvrščeni zdaj pod 250. mesto, so tisti, ki bodo v nekoč krojili prihodnost tenisa."

Komentarjev 3
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 11:49 19.april 2020.

    Meni je od te trojice kot tip človeka najbolj Nadal,pa pol Djoković,pa Federer.Najraje pa gledam igro Federerja.Drugače so pa vsi trije normalni,niso kot Kyrgios ali kot je bil McEnroe.

  • izRODEk 08:52 19.april 2020.

    Novak Djoković - človek in velik športnik! S svojimi dejanji in zgledi nastavlja ogledalo vsem slabim ljudem. Kakšen bebec in idiot moraš biti, da ga sovražiš zgolj, ker prihaja iz Srbije. In v SLO je takšnih psihičnih bolnikov, ki prihajajo ...prikaži več iz skrajne verske sekte SDS žal, ogromno.