Šport
1407 ogledov

"Ponudili so mi 100 tisoč dolarjev za poraz v 1. krogu"

Sergej Stahovski Profimedia
Razkril je zgodbo staro 11 let.

Ukrajinski teniški igralec Sergej Stahovski je v pogovoru za Tennis World razkril, da so mu pre 11 leti ponudili visoko vsoto denarja za poraz v 1. krogu Odprtega prvenstva Avstralije. V njem je zaigral proti Francozu Arnaudu Clementu, čeprav je ponudbo odbil pa je vseeno klonil z rezultatom 3:6, 6:2, 6:4, 2:6 in 1:6. 

"Tistega leta so mi na OP Avstralije ponudili 100.000 ameriških dolarjev za nameren poraz. Na koncu sem izgubil, čeprav sem vodil z 2:1 v nizih. Če bi po dvoboju slučajno videl osebo, ki je stala za vsem tem, bi ga udaril z loparjem," je izjavil zdaj 34-letnik. Ta je bil v svoji karieri najvišje uvrščen na 31. mesto ATP računalniške lestvice. 

Omenjen incident je prijavil Enoti za integriteto tenisa (Tennis Integrity Unit). "Vprašali so me, kdo mi je ponujal denar, a jaz sem jim odgovoril s svojim vprašanjem: ali lahko zagotovite varnost moji družini? Človek, ki mi je ponujal denar, je bil le majhna ribica, za njim pa so stali ljudje, ki so resnično nevarni, moja celotna družina pa živi v Ukrajini. Dejali so mi, da mi ne morejo ničesar obljubiti." Ime naročnika je tako ostalo skrito.

Ukrajinec je svojo največjo zmago sicer dosegel leta 2013, ko je v 2. krogu Wimbledona premagal Rogerja Federerja. Takrat je prekinil neverjeten niz Švicarja, ki je do omenjenega obračuna nanizal 36 zaporednih uvrstitev v četrtfinale turnirjev za Grand Slam. 

Komentarjev 1
  • saegnosbird 00:03 14.april 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice