Šport
150 ogledov

Tenis na najvišjem nivoju se vrača na igrišča!

tenis žogica mreža igrišče EPA
V Severnem Porurju na začetku maja že prvi teniški turnir.

Od 1. do 4. maja se bo na akademiji v Höhr-Grenzhausenu pri Koblenzu v Severnem Porurju, ta je ena od treh nemških zveznih dežel, ki so povsem omilile zaščitne odloke v zvezi z epidemijo novega koronavirusa, odvil prvi teniški turnir po prekinitvi vseh tekmovanj.

Na štiridnevnem revialnem turnirju bo nastopilo 32 igralcev, večinoma Nemcev, ki pa ne sodijo v sam vrh svetovnega tenisa. Najvišje rangirani igralec bo Yannick Hanfmann, trenutno 143. igralec sveta.

Yannick Hanfmann | Avtor: Profimedia Profimedia

Tekme bo moč gledati prek spleta, možne pa bodo tudi stave. Na igrišču bosta le igralca, ki bosta sama pobirala žogice, in glavni sodnik.

Revialni turnir je že napovedal tudi Patrick Mouratoglou, trener Serene Williams, ki bo podoben turnir organiziral na svoji akademiji na jugu Francije, in sicer 16. maja. Prvi dvoboj naj bi odigrala Belgijec David Goffin, deseti igralec sveta, in Avstralec Aleksej Popyrin.

rafael nadal | Avtor: Epa Epa

Organizacijo dvobojev v naslednjih mesecih je ponudila tudi Akademija Nadal na Mallorci. "To bi nam pomagalo ohraniti določeno raven, dokler se turneja ATP ne začne znova," je v sporočilu zapisal Rafael Nadal.

Njegov trener Carlos Moya je dodal, da je idejo zelo dobro sprejela moška profesionalna organizacija ATP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice