Šport
7915 ogledov

Srbi na nogah: Đoković je rekel kaj?!

novak đoković Epa
Srbsko športno javnost je močno razburila izjava nekdanjega monaškega tenisača.

Benjamin Balleret, nekdanji 204. igralec sveta, je v intervjuju za francoski L'Equipe razkril zanimivo podrobnost (laž?) o najboljšemu srbskemu športniku vseh časov Novaku Đokoviću. Balleret (37), ki se v karieri nikoli ni prebil niti v glavni žreb katerega od velikih štirih turnirjev, je izjavil, da bi si Đoković želel igrati za reprezentanco Monaka.

Eugenie Bouchard "Vi ste ...!" Šport Lepotica, ki se je ponudila na dražbi, šokirana nad ponudbo

"Novak mi je osebno povedal, da bi se rad pridružil moji reprezentanci. Zelo rad ima Monako in tukaj preživi veliko časa. Ko smo prenavljali igrišča, nam je finančno zelo pomagal. Tukaj je vedno dobrodošel," je izjavil Monačan in izzval ogorčenje v Srbiji.

Streljal puščice Šport Tako pijan, da sta morala prekiniti pogovor

Đoković ima od leta 2007 res prebivališče v Monaku, vendar ni prav nobene možnosti, da bi nekoč branil barve kneževine. Teoretično bi sicer lahko postal reprezentant Monaka, vendar bi to imelo številne posledice.

Po pravilih Mednarodne teniške zveze (ITF) tenisači  v Davisovem pokalu ne morajo zastopati več držav, kar bi pomenilo, da bi Đoković s prestopom tako rekoč končal reprezentančno kariero.

Ker je igranje v Davisoem pokalu prepogoj za udeležbo na olimpijskih igrah, bi Đoković ostal tudi brez nastopa v Tokiu, kar je povsem nepredstavljivo, saj je olimpijsko zlato njegova velika želja.

Koliko mu pomeni igranje za srkbsko reprezentanco, je pokazal že pred štirimi leti v Riu de Janeiru, kjer je klonil pod težo pričakovanj in se s solzami v očeh poslovil v prvem krogu. "To je bil eden najbolj bolečih trenutkov v mojem življenju," priznava danes.

marcelo rios Nezaslišano Šport Legendarni Čilenec pozval k poboju kršiteljev karantene

S težavami ob menjavi državljanstva se je v preteklosti srečeval slovenski tenisač Aljaž Bedene. Potem ko je slovenski grb zamenjal za britanskega, mu je krovna teniška zveza prepovedala igrati v Davisovem pokalu. Bedene se je na odločitev pritožil z argumentom, da je za menjavo državljanstva zaprosil pred uvedbo pravila, vendar ni dosegel ničesar, kar je bil tudi eden od razlogov, da se je nekaj let kasneje vrnil v slovensko izbrano vrsto.

Đoković je najuspešnejši srbski tenisač vseh časov in nesporni vodja reprezentance, s katero je leta 2010 osvojil Davisov pokal. Ekipni uspeh mu je dal izjemen zagon in mu tlakoval pot v dominantno sezono 2011, v kateri je prekinil duopol Rogerja Federerja in Rafaela Nadala ter se prvič v karieri zavihtel na svetovni teniški vrh.

 
Komentarjev 1
  • suineg78 11:53 20.maj 2020.

    Glede na to, kako ga v tem trenutku tretira oblast je vse mogoče. Čeprav je Nole prevelik patriot, da bi to storil. Si predstavljate teror in šikaniranje naše oblasti nad ubogim Bedenetom, da je vzel britansko državljanstvo. Ne moremo si ...prikaži več misliti, kaj se mu je vse dogajalo, da je ta kleni slovenec (namenoma z malo začetnico) storil tak korak. :))