Šport
496 ogledov

Legendarni Čilenec pozval k poboju kršiteljev karantene

marcelo rios Epa
Kontroverzni tenisač predlaga radikalne ukrepe zoper kršitelje karantene v času pandemije koronavirusa.

Marcelo Rios, nekdanji prvi igralec sveta in eden najbolj naravno nadarjenih tenisače v zgodovini, ima zelo jasno izoblikovana stališča do trenutne zdravstvene situacije, v kateri se je znašel planet.

Njegove mnenje se nanaša predvsem na ljudi, ki zavračajo resnost aktualnega stanja in s kršitvami določil ogrožajo zdravje drugih.

novak đoković Motiviran Šport Đoković prihaja po Federerjeve rekorde

Kontroverzni tenisač je javno podprl radikalno idejo predsednika Filipinov Rodigra Duterteja, ki je napovedal, da bo imela policija v boju s kršitelji karantene in drugih varnostnih določil neomejene pristojnosti, kar hipotetično pomeni, da lahko neposlušne državljane na mestu tudi usmrtijo.

Marcelo Rios | Avtor: Epa Epa
"Če se bodo pojavile težave oziroma bodo ogrožena vaša življenja, jih ustrelite," je Duterte naročil policistom. "Razumete? Pobijte jih. Namesto da nam povzročajo težave, jih bomo poslali v prezgodnji grob," je dodal.

Njegovo sporočilo se je dotaknilo tudi 44-letnega Riosa, ki je četrt milijona sledilcem na Instagramu sporočil: "Ne vem, kakšno vlado ima ta država, vendar sem prepričan, da prav nihče ne bi več prekršil karantene, če bi zaradi neupoštevanja pravil usmrtili dva posameznika. Pozor, to je moje osebno mišljenje. Ko stvari uidejo izpod nadzora, je treba uporabiti trdo roko," je zapisal upokojeni tenisač in razburil na tisoče ljudi širom sveta.


 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.