Šport
6791 ogledov

Srbski košarkar napadel Đokovića: "Žališ svoj narod!"

novak đoković Epa
Dobršen del srbske javnosti je ogorčen nad odločitvijo Novaka Đokovića, ki je v svojo ekipo pripeljal slovitega Hrvata.

Najboljši tenisač na svetu Novak Đoković je pred začetkom tretjega grand slama sezone v Wimbledonu pričel sodelovati z nekdanjim vrhunskim hrvaškim tenisačem Goranom Ivaniševićem.

Sramota Šport Drama v Wimbledonu, po dvoboju pa šok: "Nalašč sem ga!"

Odločitev je naletela na buren odziv v Srbiji, kjer so nekateri mnenja, da Đokovićevo simpatiziranje s Hrvati žali vse žrtve ustaškega režima. Med najglasnejšimi kritikije tudi nekdanji NBA-jevec Darko Miličić, ki poteze rojaka najostreje obsoja. 213 centimetrov visoki srbski center preprosto ne more razumeti, zakaj se je njihov najboljši tenisač odločil za sodelovanje s Hrvatom, ki je nekoč za New York Times izjavil, da bi rade volje streljal na Srbe.

Nekateri tamkajšnji mediji so združitev že označili za škandalozno. 

 | Avtor: Epa Epa

Đoković je bil podobnega odziva deležen že med lanskim nogometnim svetovnim prvenstvom, je po izpadu Srbije izjavil, da bo navijal za Hrvaško.

"Ko vidim njegove izjave o ljubezni do Hrvatov, vedno pomislim, kako je pravkar užalil vse srbske navijače, ki so prestali mučenje in zatiranje ter izgubili svoje najbližje. Na Novaka gledajo kot na enega izmed njih, a rane so še vedno prisotne. Ni treba, da javno govori o podpori hrvaškim nogometašem. Enak učinek je zdaj dosegel z Ivaniševičem."

"Lahko navija za Hrvate, tega mu nihče ne brani, vendar ni treba, da o tem javno govori. Za reprezentanco igrajo fantje, ki podpirajo ustaše in prepevajo pesmi o trpljenju Srbov, potem pa Novak javno govori, da navija za njih. Brezveze," je dejal Srb.

Darko Miličić je bil drugi izbor drafta iz leta 2003 (za LeBronom Jamesom), v karieri pa je igral za Detroit Pistons, Orlando Magic, Memphis Grizzlies, New York Knicks, Minnesoto Timberwolves in Boston Celtics.

Nekdanji košarkar sicer ni pristaš sovraštva med obema narodoma, a nekaterih stvari po njegovem mnenju ne bi smeli nikoli pomesti pod prag. Poudaril je, da ne nasprotuje Novako trditvi o skupnem izvoru Hrvatov in Srbov, krivdo za razhajajanja pa v celoti pripisuje našim južnim sosedom. "Nisem eden tistih, ki menijo, da je treba pozabiti, vendar ne sovražim Hrvatov. Vera mi tega ne dopušča. Novak ves čas govori, da smo isti narod. Prav ima, a oni so se oddaljili od nas," pravi Miličić. 

"Če pogledamo v zgodovino, jih je večina iz pravoslavne vere prestopila v katolicizem. Veliko je sovraštva in negativizma iz preteklosti. Med Hrvati je prisotno ekstremno sovraštvo do Srbov, ki traja še danes," je prepričan nekdanji srbski košarkar.

 | Avtor: Epa Epa

"Novaku je pomembno, da ga imajo ljudje radi. Zelo se trudi, da bi bil vsem všeč. On živi po načelu 'imejmo se radi'. Jaz sem v tem pogledu bolj ekstremen. Očitno se njega to ne tiče, hvala Bogu, da bolečine ni izkusil na lastni koži in ni obkrožen z ljudmi, ki so jo. Če bi bil, bi razmišljal drugače."

Za konec je dodal, da srbsko-hrvaška naveza niti ni na mestu, upoštevajoč vse okoliščine. "Đokovića ne zanima moje mnenje. Zakaj bi ga? Toda, ali res potrebuje Ivaniševića? Razumel bi, če bi bil v krizi in bi Ivanišević reševal njegovo kariero. Novak je osvojil vse in je najboljši tenisač na svetu. Ne razumem njegove poteze," je zaključil Srb.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goli Zivot

A post shared by Darko Milicic (@officialdarkomilicic) on

Komentarjev 15
  • Avatar Žare Dolenc
    zare 17:35 06.julij 2019.

    Šport in politika bi morala biti daleč vsaksebi. Ivaniševič pa bi se moral za tako izjavo opravičiti, mislim pa, da je bila izrečena v afektu v času vojne.

  • Avatar Zueliansa
    Zueliansa 01:43 06.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Sexcoss.Com

  • mizimazi 19:27 05.julij 2019.

    Srbe na vrbe....hrvate za karpate...

Sorodne novice