Šport
1784 ogledov

Zlom šampionke: "Mislim, da se bom zjokala."

naomi osaka Print Screen
Nekdanja prva igralka sveta je zelo čustveno doživela izpad v prvem krogu Wimbledona.

Naomi Osaki, številko dve svetovnega tenisa, je v uvodnem krogu turnirja na sveti travi šokirala 39. igralka sveta Julija Putinceva. Sanje o tretji zmagi na grand slamih so se za aktualno zmagovalko OP ZDA in OP Avstralije razblinile že na samem začetku.

Osaka je ob porazu s 6:7(4), 2:6 dosegla 30 winnerjev in 38 neizsiljenih napak, med dvobojem pa nikakor ni uspela prikazati prepoznavne igre, s katero je blestela pod vodstvom nekdanjega trenerja Sasche Bajina. 

Čeprav jo je teniški strokovnjak popeljal na svetovni vrh in ji pomagal osvojiti dva velika turnirja, sta po letošnjem OP Avstralije nepričakovano oznanila konec sodelovanja. 

Igralka je šokantno odločitev pospremila s skopo obrazložitvijo, da ima njena osebna sreča prednost pred uspehi na teniških igriščih.

Po razhodu z Bajinom uspehov ni bilo prav veliko, pa tudi o sreči bi glede na njeno razpoloženje v Wimbledonu zelo težko govorili. Osaki je bilo tako težko, da je v nekem trenutku zaprosila za prekinitev tiskovne konference. "Ali lahko odidem? Občutek imam, da se bom zjokala," je dejala tiskovni predstavnici in zapustila prizorišče. 

Ni neobičajno, da teniški igralci prosijo za premor, da bi zbrali svoje misli, a Osaka se za razliko od številnih drugih v konferenčno sobo ni več vrnila.

"Postavljate mi vprašanja, na katere nimam odgovora," je bila nejevoljna 21-letnica, ob tem pa je zavrnila povezavo med razhodom s trenerjem in njeno formo.

Na vprašanje, kako se je v preteklosti pobrala po težkem porazu, je odvrnila: "Zame je ključnega pomena, da se zabavam. S tem se razbremenim pritiska. Upam, da mi bo to uspelo."

Sodu je dno izbilo vprašanje o slavi in medijski pozornosti, katere je bila deležna po uspehih v zadnjem letu. Osaka se je nato obrnila na tiskovno predstavinco in z njenim privoljenjem brez pojasnila zapustila prostor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.