Šport
87817 ogledov

Razpad sistema, še več pozitivnih primerov na Hrvaškem

Profimedia Razočarani gledalci zapuščajo prizorišče turnirja v Zadru po odpovedi nedeljskega finala.
Strahovi so se uresničili. Dobrodelni turnir Adria Tour, ki ga organizira Novak Đoković in njegova družina, je tenisu storil medvedjo uslugo.

Dobrodelni teniški turnir Adria Tour, ki ga organizira družina prvega igalca sveta Novaka Đokovića, bo očitno terjal visok davek.

Potem ko je bil zaradi pozitivnega testa Grigorja Dimitrova odpovedan nedeljski finale med Đokovićem in Andrejem Rubljovim, so tamkajšnje oblasti danes sporočile še eno slabo novico. 

dimitrov đoković Panika Šport Okuženi zvezdnik objemal na stotine otrok

Na testu za okužbo s covidom-19 so bili pozitivni še trije udeleženci turnirja, med njimi tudi hrvaški tenisač Borna Ćorić, je za hrvaško javno televizijo (HRT) povedal načelnik štaba civilne zaščite v Zadarski županiji Šime Vicković.

Na seznamu pozitivnih naj bi bil tudi kondicijski trener Dimitrova.

'Korona' zabava Šport Škandalozen posnetek, kako so Đoković in Co. širili covid-19

"Testirali smo 23 oseb - igralce, trenerje in ekipe. Trije so bili pozitivni na koronavirus. Organiziramo namestitev, nekakšno karanteno, v kateri bodo nameščeni igralci in strokovno osebje, ki so se okužili s koronavirusom. V izdelavi je popis vseh, ki so bili v stiku z okuženimi. V ta namen smo oblikovali dodatne ekipe," je povedal Vicković.

novak đoković Oster napad Šport "Se ne moreš javiti na je*eni videoklic?"

Po razrkitju Dimitrova, ki je za okužbo izvedel po testiranju v Monaku, so mestne oblasti v Zadru na vse prebivalce, ki so bili v stiku s tenisačem, apelirale, naj gredo v samoizolacijo in se v primeru suma na okužbo javijo dežurnemu epidemiologu.

V Zadru je bilo pretekli konec tedna na sporedu drugo dejanje dobrodelnega teniškega turnirja Adria Tour. Prvega v Beogradu je dobil Avstrijec Dominic Thiem, ki je medtem že sporočil, da je bil njegov test na koronavirus negativen. 

dominic thiem Šok v Zadru Šport Zvezdnik, ki se je družil z Dimitrovim, sporočil rezultat testa

Obiskovalci turnirja, bilo jih je na tisoče, so na tribunah sedeli tesno skupaj in niso upoštevali varnostnih priporočil za omejevanje širjenja okužbe, zaradi česar so se organizatorji znašli pod velikim pritiskom.

Družina Đoković je na očitke odgovorila, da je pri organizaciji turnirja dosledno upoštevala vsa navodila tako srbske kot hrvaške vlade.

Nadaljevanje turnirja je, glede na vse okoliščine, malo verjetno.

novak đoković Covid-19 Šport Đoković zavrnil testiranje novak đoković Legenda Šport "Ali se Hrvati zavedate, kaj je Đoković storil za vas?"
Komentarjev 4