Šport
12103 ogledov

Šokantno razkritje o 'pacientu 0', to spremeni vse

đoković dimitrov Epa
Agent bolgarskega tenisača, ki je okužen s koronavirusom, je poskrbel za odmevno razkritje, ki meče slabo luč na njegovega varovanca in posredno potrjuje obtožbe Srđana Đokovića.

Georgi Stoimenov, agent bolgarskega teniškega zvezdnika Grigorja Dimitrova, ki se je v Beogradu in Zadru udeležil turnirja Adria Tour, kasneje pa iz Monaka sporočil, da je okužen s koronavirusom, je priznal, da so tako igralci kot prireditelji tekom tekmovanja, ki so ga organizirali Novak Đoković in njegova družina, naredili veliko napak.

V pogovoru za bolgarsko televizijo je Stoimenov dejal, da so igralce na prizoršču turnirja preplavila čustva, zato so prekršili številna varnostna priporočila, s tem pa ogrozili svoje zdravje, dobrobit obiskovalcev in celo nadaljevanje teniške sezone pod okriljem Združenja teniških profesionalcev (ATP).

novak jelena đoković Biološka bomba Šport To je najmlajša žrtev druženja z Đokovićem

"Grigor se počuti dobro in počasi ukreva. Včeraj ni imel takšnih simptomov kot dan prej. Počutil se je zelo utrujenega, zdaj je že bolje. Verjamem, da bo se v redu. Celotna situacija je zelo občutljiva. Vsi smo delali napake. Nismo bili dovolj disciplinirani. Ves čas smo bili v stiku z ljudmi."

 | Avtor:
"Stadion je bil poln gledalcev. Številni gledalci so se slikali s tenisači. Čustva tenisačev, ki so se srečali prvič po nekaj mesecih, so bila močneša od pravil, ki veljajo v Srbiji. Počutili so se osvobojene, zato so prekoračili nekatere meje," je povedal agent nekdanjega tretjega igralca sveta in zmagovalca zaključnega turnirja ATP Finals v sezoni 2017.

"Ti fantje so zdravi športniki, zato me sploh ne skrbi za njih. Dimitrov je imel že pred obračunom z Borno Ćorićem povišano temperaturo, a mu je pred začetkom dvoboja padla," je razkril Stoimenov.

Šok: Dimitrov (naj bi) zavrnil testiranje!

Dimitrov naj bi se v Zadru slabo počutil več dni, vendar je po neuradnih navedbah zavrnil možnost testiranja za covid-19, Ker se je stanje ob prihodu v Monako še poslabšalo, mu ne preostalo dugega, kot da obišče zdravnika.

"Nismo posumili na koronavirus. Ne pozabite, da so to profesionalni igralci, ki neprestano igrajo in se večkrat ne počutijo najbolje," je varovanca branil agent.

Povedal je še, da Dimitrov ne ve, kje in kdaj je staknil okužbo.

Odgovoril Đokoviću

Po mnenju Đokovićevega očeta se je Dimitrov okužil že pred prihodom v Zadar. S tem, ko je odlašal s testiranjem, pa je po Srđanovih besedah "povzročil veliko škodo Srbiji, Hrvaški in družini Đoković."

srđan đoković Grešni kozel Šport Đokovićev oče s prstom pokazal na krivca in priznal: "Novak ni dobro"

"Kar zadeva Srđanove izjave, naj povem, da je Grigor v Beograd pripotoval po trimesečni karanteni. Ne v Beogradu ne v Zadru niso od njega zahtevali ali mu ponudili testiranja. Organizatorji turnirja so zadolženi za varnost in oni so tisti, ki postavljajo pravila. Grigor je spoštoval vsa določila in zakone ob prečkanju meja Bolgarije, Srbije in Hrvaške," je povedal Stoimenov.

Dimitrovu so v bran stopili tudi bolgarski mediji, ki Srbom in Hrvatom očitajo, da zgolj iščejo grešnega kozla ter se tako poskušajo oprati odgovornosti za nastalo situacijo, ki je po njihovem mnenju posledica neodgovornega ravnanja vseh vpletenih.

Grigor Dimitrov je v Zadru izpustil nekatere medijske aktivnosti z obrazložitvijo, da je lažje poškodovan. Ob porazu proti Borni Ćoriću je deloval precej nebogljeno, po dvoboju pa se ni preveč toplo pozdravljal s sodnikom ali naprotnikom, zato obstaja velika verjetnost, da je že tedaj sumil okužbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.