Se Kimi vrača v F1?

Foto: EPA
Foto: EPA
Po paddocku formule 1 se ugiba, da naj bi se nekdanji svetovni prvak Kimi Räikkönen naslednjo sezono za volanom Williamsa vrnil v najhitrejšo karavano.
Oglej si celoten članek

Nekdanji svetovni prvak v formuli 1 Kimi Räikkönen naj bi se naslednjo sezono vrnil na dirke svetovnega prvenstva. Kot iz Singapurja, kjer bo v nedeljo naslednja dirka, poročajo poročevalci francoske tiskovne agencije (AFP), se Finec dogovarja z moštvom Williamsa, ki si ga želi za svojega voznika v naslednji sezoni.

Williams novice ni hotel potrditi, a poročevalci so izvedeli, da se je Räikkönen z ekipo o tem resno pogovarjal. Dvaintridesetletni Finec naj bi v moštvu zamenjal brazilskega veterana Rubensa Baricchela, medtem ko naj bi Pastor Maldonado ostal v moštvu.

Räikkönen je v formuli 1 debitiral pred desetimi leti, kariero je začel pri Sauberju. Resneje je nase opozoril pri McLarnu, leta 2007 pa je postal svetovni prvak s Ferrarijem. Leta 2008 se je umaknil z dirk formule 1 in se posvetil reliju.

Voznika Williamsa, nekdanjega velikana, sta v letošnji sezoni katastrofalno slaba, saj sta osvojila vsega pet točk, tako da je ekipa v razvrstitvi konstruktorjev šele na devetem mestu. Sezona je zanj za zdaj najslabša v zgodovini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.