Šport > Moto športi
14 ogledov

Se Kimi vrača v F1?

Kimi Räikkönen EPA
Po paddocku formule 1 se ugiba, da naj bi se nekdanji svetovni prvak Kimi Räikkönen naslednjo sezono za volanom Williamsa vrnil v najhitrejšo karavano.

Nekdanji svetovni prvak v formuli 1 Kimi Räikkönen naj bi se naslednjo sezono vrnil na dirke svetovnega prvenstva. Kot iz Singapurja, kjer bo v nedeljo naslednja dirka, poročajo poročevalci francoske tiskovne agencije (AFP), se Finec dogovarja z moštvom Williamsa, ki si ga želi za svojega voznika v naslednji sezoni.

Williams novice ni hotel potrditi, a poročevalci so izvedeli, da se je Räikkönen z ekipo o tem resno pogovarjal. Dvaintridesetletni Finec naj bi v moštvu zamenjal brazilskega veterana Rubensa Baricchela, medtem ko naj bi Pastor Maldonado ostal v moštvu.

Räikkönen je v formuli 1 debitiral pred desetimi leti, kariero je začel pri Sauberju. Resneje je nase opozoril pri McLarnu, leta 2007 pa je postal svetovni prvak s Ferrarijem. Leta 2008 se je umaknil z dirk formule 1 in se posvetil reliju.

Voznika Williamsa, nekdanjega velikana, sta v letošnji sezoni katastrofalno slaba, saj sta osvojila vsega pet točk, tako da je ekipa v razvrstitvi konstruktorjev šele na devetem mestu. Sezona je zanj za zdaj najslabša v zgodovini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.