Še Mali in Gana v polfinale

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na afriškem nogometnem prvenstvu so se v polfinale uvrstili Mali, Gana, Zambija in Slonokoščena obala. Na zadnjih dveh četrtfinalnih tekmah je Mali premagal Gabon, enega od gostiteljev prvenstva, po 11-m s 5:4 (1:1, 1:1, 0:0), Gana pa je šele po podaljških ugnala Tunizijo z 2:1 (1:1, 1:1).
Oglej si celoten članek

Na nedeljski prvi polfinalni tekmi je moral Gabon priznati premoč Maliju. V rednem delu in podaljških so gledalci v Librevillu videli le dva gola. Za Gabon je zadel Eric Mouloungui v 55. minuti, za Mali pa je izenačil Cheik Tidiane Diabate v 84. Domači nogometaši so imeli tudi precej smole, saj so dvakrat zadeli okvir vrat. Pri izvajanju enajstmetrovk pa je domači junak Pierre-Emerick Aubameyang - v predtekmovanju je zadel trikrat - v četrti seriji meril slabo, vratar Soumaila Diakite je njegov poskus ubranil, njegov nasprotnik Seydou Keita pa je nato zadel odločilni strel in popeljal Mali v polfinale.

Gana je po podaljšku premagala Tunizijo. John Mensah je Gano popeljal v vodstvo že v deseti minuti, a je nato še pred koncem prvega polčasa izenačil Sabeur Khalifa (42.). Mož odločitve je bil v podaljšku Andre Ayew, ki je v 101. minuti izkoristil napako vratarja tekmecev Aymena Mathlouthija. V zadnjih desetih minutah so se nato Ganci brez težav ubranili pritiska Tunizije, tudi zato, ker je slednja od 109. minute igrala le z desetimi možmi, saj je Aymen Abdennour dobil rdeč karton.

Za vstop v finale se bodo Malijci pomerili s favorizirano Slonokoščeno obalo s prvim zvezdnikom Didierjem Drogbajem. Drugi polfinale je Zambija - Gana.

Afriški pokal narodov, četrtfinale, nedelja:

Libreville:
Gabon : Mali 4:5 (1:1, 1:1, 0:0) - 11-m

Franceville:
Gana : Tunizija  2:1 (1:1, 1:1) - podaljšek

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.