Šport > Nogomet
24 ogledov

Še Mali in Gana v polfinale

Cheick Tidiane Diabate mali Reuters
Na afriškem nogometnem prvenstvu so se v polfinale uvrstili Mali, Gana, Zambija in Slonokoščena obala. Na zadnjih dveh četrtfinalnih tekmah je Mali premagal Gabon, enega od gostiteljev prvenstva, po 11-m s 5:4 (1:1, 1:1, 0:0), Gana pa je šele po podaljških ugnala Tunizijo z 2:1 (1:1, 1:1).

Na nedeljski prvi polfinalni tekmi je moral Gabon priznati premoč Maliju. V rednem delu in podaljških so gledalci v Librevillu videli le dva gola. Za Gabon je zadel Eric Mouloungui v 55. minuti, za Mali pa je izenačil Cheik Tidiane Diabate v 84. Domači nogometaši so imeli tudi precej smole, saj so dvakrat zadeli okvir vrat. Pri izvajanju enajstmetrovk pa je domači junak Pierre-Emerick Aubameyang - v predtekmovanju je zadel trikrat - v četrti seriji meril slabo, vratar Soumaila Diakite je njegov poskus ubranil, njegov nasprotnik Seydou Keita pa je nato zadel odločilni strel in popeljal Mali v polfinale.

Gana je po podaljšku premagala Tunizijo. John Mensah je Gano popeljal v vodstvo že v deseti minuti, a je nato še pred koncem prvega polčasa izenačil Sabeur Khalifa (42.). Mož odločitve je bil v podaljšku Andre Ayew, ki je v 101. minuti izkoristil napako vratarja tekmecev Aymena Mathlouthija. V zadnjih desetih minutah so se nato Ganci brez težav ubranili pritiska Tunizije, tudi zato, ker je slednja od 109. minute igrala le z desetimi možmi, saj je Aymen Abdennour dobil rdeč karton.

Za vstop v finale se bodo Malijci pomerili s favorizirano Slonokoščeno obalo s prvim zvezdnikom Didierjem Drogbajem. Drugi polfinale je Zambija - Gana.

Afriški pokal narodov, četrtfinale, nedelja:

Libreville:
Gabon : Mali 4:5 (1:1, 1:1, 0:0) - 11-m

Franceville:
Gana : Tunizija  2:1 (1:1, 1:1) - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.