Šport > Nogomet
17 ogledov

Sloni v polfinale: Drogba grešil, a zabil dva

Drogba Ekvatorialna Gvineja Slonokoščena obala Afriški pokal narodov četrtfinale EPA
Znana sta prva polfinalista nogometnega afriškega prvenstva, ki ga gostita Ekvatorialna Gvineja in Gabon. Zambija je v prvem četrtfinalu v Bati premagala Sudan s 3:0 (1:0), Slonokoščena obala pa je v Malabu z enakim izidom izločila Ekvatorialno Gvinejo.

Zambija je pričakovano izločila presenetljivega četrtfinalista Sudan. V 15. minuti je Zambijce v vodstvo popeljal Stophira Sunzu, Christopher Katongo pa je na 2:0 povišal v 66. minuti. Najprej je sicer sudanski vratar ubranil njegov strel z bele točke (najstrožjo kazen je zakrivil Saifeldin Ali Idris, ki je dobil tudi rdeč karton), nato pa je Katongo odbito žogo le poslal v mrežo tekmeca. Končni izid je v 86. minuti postavil James Chamanga.

Slonokoščena obala je tekmeca načela v 36. minuti, ko se je med strelce vpisal Didier Drogba. Izkušeni napadalec je imel lepo priložnost za vodstvo že v 29. minuti, a je zastreljal enajstmetrovko. V drugem polčasu je Drogba z glavo podvojil vodstvo v 69. minuti, Yaya Touré pa je v 81. minuti s prostega strela lepo v zgornji kot zadel za končnih 3:0.

Druga polfinalista bosta znana v nedeljo. Ob 17. uri se bosta v Librevillu pomerila Gabon in Mali, ob 20. uri pa bosta v Francevillu za mesto med najboljšo četverico igrali še Gana in Tunizija. V polfinalu se bo Zambija pomerila z boljšim iz dvoboja med Gano in Tunizijo, Slonokščena obala pa z zmagovalcem dvoboja med Gabonom in Malijem.

Afriški pokal narodov, četrtfinale:

Zambija : Sudan 3:0 (1:0)

Ekvatorialna Gvineja : Slonokoščena obala 0:3 (0:1)

Nedelja ob 17.00:
Gabon - Mali

Ob 20.00:
Gana - Tunizija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.