Slovenka še naprej ne pozna poraza

Foto: Epa Janja Garnbret
Slovenska plezalka najboljša tudi v težavnosti.
Oglej si celoten članek

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret je zmagala na uvodni tekmi sezone svetovnega pokala v težavnosti v Villarsu v kantonu Vaud v Švici. Slovenija je imela v finalu štiri predstavnike. Domen Škofic je v moškem finalu osvojil četrto mesto, Mia Krampl je bila peta, Lučka Rakovec je finale končala na šestem mestu.

Dvajsetletna Garnbretova je letošnjo sezono v težavnosti začela tako kot lansko z zmago v Villarsu. To je njena že četrta zmaga na tem prizorišču svetovnega pokala. Vsakič doslej, ko je zmagala v Villarsu, je nato ob koncu osvojila tudi skupno zmago v seštevku sezone.

Tekmovalka iz Šmartna pri Slovenj Gradcu je tako osvojila svojo še 26. zmago v svetovnem pokalu. Štirinajst jih ima v težavnosti, dvanajst pa je osvojila na tekmah v balvanskem plezanju. V slednjem je v tem letu slavila prav na vseh tekmah svetovnega pokala.

Po Villarsu se bo karavana konec prihodnjega tedna ustavila na tradicionalni postaji v Savojskih Alpah v Franciji v Chamonixu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.