Šport
152 ogledov

Slovenka še naprej ne pozna poraza

Janja Garnbret Epa
Slovenska plezalka najboljša tudi v težavnosti.

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret je zmagala na uvodni tekmi sezone svetovnega pokala v težavnosti v Villarsu v kantonu Vaud v Švici. Slovenija je imela v finalu štiri predstavnike. Domen Škofic je v moškem finalu osvojil četrto mesto, Mia Krampl je bila peta, Lučka Rakovec je finale končala na šestem mestu.

Dvajsetletna Garnbretova je letošnjo sezono v težavnosti začela tako kot lansko z zmago v Villarsu. To je njena že četrta zmaga na tem prizorišču svetovnega pokala. Vsakič doslej, ko je zmagala v Villarsu, je nato ob koncu osvojila tudi skupno zmago v seštevku sezone.

Tekmovalka iz Šmartna pri Slovenj Gradcu je tako osvojila svojo še 26. zmago v svetovnem pokalu. Štirinajst jih ima v težavnosti, dvanajst pa je osvojila na tekmah v balvanskem plezanju. V slednjem je v tem letu slavila prav na vseh tekmah svetovnega pokala.

Po Villarsu se bo karavana konec prihodnjega tedna ustavila na tradicionalni postaji v Savojskih Alpah v Franciji v Chamonixu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice