Šport
176 ogledov

Garnbretova na stopničkah v družbi še ene Slovenke

janja garnbret Epa
Janja Garnbret je ostala nepremagljiva tudi po tekmi v Münchnu.

Janja Garnbret  je zmagala tudi na peti tekmi sezone svetovnega pokala v balvanskem plezanju. Nov uspeh Garnbretove je dopolnila Mia Krampl, ki je v svojem prvem finalu s tretjim mestom osvojila premierne stopničke. Anže Peharc in Katja Kadić sta v finalu osvojila peto oziroma šesto mesto.

Do konca sezone svetovnega pokala na balvanih je le še junijska tekma v Vailu. Garnbretova bo v Vailu lovila poseben mejnik, saj še nihče doslej ni osvojil vse tekme svetovnega pokala na balvanih v isti sezoni.

Dvajsetletnica si je že pred Münchnom zagotovila svoj prvi naslov skupne zmagovalke svetovnega pokala v balvanskem plezanju. V Münchnu pa je s peto zaporedno zmago le potrdila popolno prevlado. To je njena še tretja zmaga na tekmah v Münchnu ter 24. zmaga v svetovnem pokalu.

Korošica je bila v Münchnu zelo sproščena in se je vidno zabavala, angleški komentator pa se je celo pošalil, da je bila med čakanjem na finalni nastop tako mirna in neobremenjena, kot da bi čakala na postaji na avtobus.

"Res je bilo čudovito tekmovanje, zelo sem se zabavala, tako v kvalifikacijah, kot tudi v polfinalu in finalu. Ta množica, ki se je zbrala tukaj, ti da še dodaten zagon in res je bilo zabavno," je bila prva izjava slovenske šampionke, ki jo je 5000 glava množica, zbrana v olimpijskem parku, znala nagraditi z aplavzom za vsak uspeh, na koncu pa pospremila z glasnimi vzkliki "Janja, Janja ...".

"V finalu sem čutila nekaj pritiska, a sem si dejala, da tekmujem zato, ker uživam v tem, kar počnem. To je tisto, kar sem tudi naredila. Prišla sem iz izolacije ter na 'flesh', v prvem poskusu, osvojila zadnji balvan. Počutila sem se res odlično," je opisala čudovite občutke.

"Zdaj, ko sem še tretjič zmagala v Münchnu, si želim zmagati tudi v Vailu. Vem, da bo zelo težko, saj mi v Vailu doslej ni uspelo priti v finale. Tako da ..., zelo srečna bom že s tem, če se bom v Vailu prebila v finale," je še dejala.

Komentarjev 1
  • malarin 22:42 19.maj 2019.

    Dična JANJA GARNBRET, naše Slovensko SONCE ! Hvala ti za energijo, ki jo dobivam od tebe !

Sorodne novice