Šport
658 ogledov

Nepremagljiva Slovenka po novi lovoriki

janja garnbret Epa
Devetindvajset dni po koncu sezone na balvanih se bo v Villarsu v kantonu Vaud v Švici začela nova sezona svetovnega pokala v težavnosti. Prva favoritinja je Slovenka Janja Garnbret, ki želi nadaljevati slovensko prevlado v predolimpijski sezoni.

Za Korošico je izjemna prva polovica sezone na umetnih stenah, ki jo je kronala 7. junija v Vailu v ameriški zvezni državi Kolorado z osvojenim prvim globusom za dobljeni seštevek balvanske sezone svetovnega pokala.

Slovenska športna plezalka v tem športu, ki bo prihodnje leto v Tokiu doživel olimpijsko premiero, želi še četrto sezono zaporedoma osvojiti vrh seštevkov svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji disciplin.

Če se bodo napovedi uresničile, bo Garnbretova postala prva v zgodovini v absolutni konkurenci s tremi osvojenimi globusi v eni sezoni.

Na startu današnjih kvalifikacij težavnosti bo kar 12 Slovencev, šest v ženski in šest v moški konkurenci.

Med ženskami bodo ob Garnbretovi nastopile še Tjaša Kalan, Mia Krampl, Vita Lukan, Urška Repušič in Lučka Rakovec.

V moški konkurenci pa so na seznamu nastopajočih naslednji Slovenci: Domen Škofic, Luka Potočar, Jernej Kruder, Anže Peharc, Martin Bergant in Milan Preskar.

Začetek kvalifikacij bo ob 9. uri, polfinale in finale bosta na sporedu v soboto.

Tekmovanje se je začelo že v četrtek s kvalifikacijami hitrosti, v kateri se pa Slovenci niso prebili v drevišnji finale.

Najboljša Slovenca v kvalifikacijah hitrosti sta bila Garnbretova na 27. in Kruder na 51. mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice