Še ne razmišljajo o odpovedih

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometne zveze v precepu po bombnih napadih v Bruslju.
Oglej si celoten članek

Teroristični napadi v Bruslju so posegli tudi na športno področje. Za zdaj še ni varnostnih ukrepov v obliki odpovedi večjih prireditev, so pa nekatere nogometne zveze poostrile varnostne vidike priprav na prijateljske tekme, ki jih bodo igrale ta teden.

Nizozemska ima načrtovano tekmo s Francozi, iz tamkajšnje zveze pa so sporočili, da se bodo o nadaljnjih ukrepih dogovarjali s svojim zunanjim ministrstvom. Za zdaj velja, da tekma bo po predvidenem urniku v petek. Če se bodo varnostne razmere spremenile oziroma poslabšale, pa bodo odločitev o morebitni neudeležbi na tekmi prepustili ministrstvu.

Zadnji napad pred bruseljskim je bil lani novembra v Parizu, eno od žarišč pa je bilo v neposredni bližini stadiona Stade de France v Parizu, kjer sta tedaj prijateljsko tekmo igrali Francija in Nemčija.

Nemci bodo v soboto igrali prijateljsko tekmo z Angleži, za zdaj pa pri nemški nogometni zvezi (DFB) tudi še ne razmišljajo o spremembi načrtov. DFB je ocenila, da ni povečane nevarnosti oziroma da se varnostne razmere niso poslabšale do te mere, da bi bila tekma v Berlinu ogrožena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.