Šport > Nogomet
73 ogledov

Še ne razmišljajo o odpovedih

Teroristični napad Pariz, ljudje po prijaletljski tekmi Francija:Nemčija na Stad EPA
Nogometne zveze v precepu po bombnih napadih v Bruslju.

Teroristični napadi v Bruslju so posegli tudi na športno področje. Za zdaj še ni varnostnih ukrepov v obliki odpovedi večjih prireditev, so pa nekatere nogometne zveze poostrile varnostne vidike priprav na prijateljske tekme, ki jih bodo igrale ta teden.

Nizozemska ima načrtovano tekmo s Francozi, iz tamkajšnje zveze pa so sporočili, da se bodo o nadaljnjih ukrepih dogovarjali s svojim zunanjim ministrstvom. Za zdaj velja, da tekma bo po predvidenem urniku v petek. Če se bodo varnostne razmere spremenile oziroma poslabšale, pa bodo odločitev o morebitni neudeležbi na tekmi prepustili ministrstvu.

Zadnji napad pred bruseljskim je bil lani novembra v Parizu, eno od žarišč pa je bilo v neposredni bližini stadiona Stade de France v Parizu, kjer sta tedaj prijateljsko tekmo igrali Francija in Nemčija.

Nemci bodo v soboto igrali prijateljsko tekmo z Angleži, za zdaj pa pri nemški nogometni zvezi (DFB) tudi še ne razmišljajo o spremembi načrtov. DFB je ocenila, da ni povečane nevarnosti oziroma da se varnostne razmere niso poslabšale do te mere, da bi bila tekma v Berlinu ogrožena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.