Šport > Nogomet
60 ogledov

''Nismo smeli zapustiti stadiona''

Antonio Mateu Lahoz EPA
Občutke nogometašev in drugih udeležencev prijateljske tekme med Nemčijo in Francijo je takoj po srečanju strnil delilec pravice Antonio Mateu Lahoz.

Prijateljsko tekmo med Francijo in Nemčijo, ki je potekala na stadionu Stade de France, so zaznamovali teroristični napadi, v katerih naj bi življenje izgubilo vsaj 120 ljudi, več kot 200 je ranjenih.

V bližini nogometnega stadiona sta med tekmo odjeknili dve eksploziji, zato so se navijači po zadnjem sodniškem pisku zbrali na zelenici, kjer so čakali nadaljnja navodila za evakuacijo. 

V Franciji je zavladalo izredno stanje, predsednik države pa je ukazal zaprtje državnih mej. Navijači so solidarnost do žrtev in enotnost francoskega naroda demonstrirali tako, da so med zapuščanjem stadiona prepevali državno himno.

O dogajanju na tekmi je spregovoril mednarodni sodnik Antonio Mateu Lahoz. ''Nismo imeli pojma, kaj se dogaja, izvedeli smo šele po koncu tekme. Preživljali smo težke trenutke negotovosti, saj so nam najprej sporočili, da ne moremo zapustiti stadiona. Zdaj so se stvari nekoliko umirile,'' je povedal Lahoz in dodal: ''Vse skupaj je zelo zaskrbljujoče in v tem trenutku mi res ne ustreza govoriti. Informacije o tem, kaj se dogaja, smo izvedeli od medijev, ki so bili na prizorišču.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.