Šport
10 ogledov

Osumljeni terorist v bližini stadiona

Stadion kralja Baudouina, Bruselj EPA
V Bruslju bi se morali nocoj pomeriti reprezentanci Belgije in Španije, a je bil dvoboj odpovedan. V bližini stadiona so opazili tudi Salaha Abdeslama, ki ga iščejo v povezavi z napadi v Parizu.

Dvoboj med Belgijo in Španijo je bil po poročanju belgijskih in angleških medijev odpovedan tudi zaradi tega, ker so v bližini stadiona kralja Baudouina opazili tudi Salaha Abdeslama, ki naj bi pripravil tudi petkove napade v Parizu.

Belgijska policija je včeraj zaman iskala Abdeslama v predelu Molenbeek, islamski ekstremist jim je uspel pobegniti. "Raven ogroženosti smo dvignili na višji nivo, saj nam je osumljeni uspel pobegniti v Molenbeeku in je še vedno na prostosti," je dejal minister za notranje zadeve Jan Jambon, oblasti pa so se zaradi načrtov teroristov, ki so se želeli razstreliti na tekmi med Francijo in Nemčijo, odločile odpovedati tekmo med evropskimi prvaki in belgijsko izbrano vrsto.

"Človeška življenja so pomembnejša od nogometa. Ne bomo igrali, to ni pomembno, življenje teče naprej," se je z odpovedjo sprijaznil nekdanji odlični reprezentant Marc Wilmots, ki zdaj opravlja delo belgijskega selektorja.

"V dogovoru s pristojnimi organi in špansko reprezentanco, smo se odločili odpovedati tekmo. Razlog je iskanje osumljenih teroristov. Globoko obžalujemo, da je do odpovedi prišlo tako pozno in razumemo razočaranje navijačev. A v teh nenavadnih okoliščinah ne želimo tvegati, varnost igralcev in navijačev je na prvem mestu," pa so v izjavi za javnost zapisali pri belgijski nogometni zvezi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.