Šport > Nogomet
70 ogledov

Uefa: Euro bo potekal po načrtih

UEFA logo Profimedias
Uefa je sporočila, da teroristični napadi v Parizu niso spremenili načrtov za izvedbo Eura v tej državi naslednje leto. Eden od napadov se je zgodil v bližini stadiona Stade de France, kjer bo leta 2016 finale evropskega prvenstva.

Napadi v Parizu so med drugim sprožili tudi varnostna vprašanja, povezana z izvedbo naslednjega evropskega prvenstva. Uefa je danes sporočila, da sta varnost obiskovalcev in varovanje prizorišč vedno prva naloga vsakega prireditelja velikih tekmovanj.

"Organizacijski odbor EP 2016 že tri leta tesno sodeluje z nami ter z oblastmi v Franciji. Uporabljamo vse varnostne mehanizme, ki so potrebni, prepričani smo, da se ne bo na tem področju spremenilo prav nič. Prepričani smo, da bodo sprejeti vsi potrebni ukrepi za varnost tekmovanja," je po napadih sporočila Uefa.

Sprememb v krovni evropski zvezi ne načrtujejo niti pri žrebu skupin, ta bo 12. decembra v Parizu. EP bo v Franciji potekalo od 10. junija do 10. julija naslednje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.