Šport > Nogomet
34 ogledov

"Lahko naredimo izid, ki bo razveselil Slovenijo"

Boštjan Cesar Simon Maljevac
Slovensko reprezentanco čaka še drugi del naloge, povratna tekma dodatnih kvalifikacij za nastop na Euru 2016 proti Ukrajini. Izbranci Srečka Katanca so v Lvovu izgubili z 0:2, naloga bo zato tudi pred razprodanim Ljudskim vrtom vse prej kot lahka.

Slovensko barko sta v Lvovu zadela Andrej Jarmolenko v 22. in Jevgen Seleznjov v 54. minuti. A po besedah slovenske izbrane vrste bitke še ni konec, barka je zadeta, a potopila se ni. Svojo priložnost bodo slovenski igralci tako iskali v torek, zavedajo pa se, da bo treba že od prve minute naprej garati.

"Bistveno je, da so fantje v redu, zdaj imamo trening, nič posebnega. Pred nami je druga polovica tekme, vemo, kaj moramo storiti, da gremo na evropsko prvenstvo. Prepričan sem, da je to možno, če bomo 100-odstotni in še več, zavedamo se priložnosti. Nihče ni poškodovan, v ekipi je vse okej," je na novinarski konferenci povedal slovenski selektor Srečko Katanec.

Zaveda se težke naloge, ki je pred ekipo. "Ukrajina je v prednosti, vsak, ki se spozna na nogomet, ve, da bo težko, ni pa nemogoče. So v boljšem položaju, nogomet pa je takšen, da že en gol precej spremeni. Iz prve tekme smo se naučili, da moraš vsako priložnost, ki se ti ponudi, znati izkoristiti. Sam sem videl, da smo dobro nadzorovali tekmo, a nismo bili dovolj agresivni. Gola nismo dali iz ugodnih položajev, tako da nas čaka težko delo, saj bomo morali biti hkrati agresivni in mirni," je dejal Katanec.

Tudi ekipa, to je na novinarski konferenci zastopal kapetan Boštjan Cesar, se zaveda težke domače tekme, ki pa jo bo pospremil poln stadion. "Včeraj smo si pogledali to prvo tekmo, zdaj še bolj verjamemo, da lahko jutri presenetimo Ukrajino. Prav gotovo moramo biti od prve do zadnje minute skoncentrirani, pristop iz Ukrajine pa dvigniti za nekaj odstotkov. Igramo doma, pred našimi navijači nam bo lažje," je dejal kapetan.

"Nismo bili dovolj blizu nasprotniku, pri drugem golu smo malo zaspali, nismo vedeli, kakšno ekipo pričakovati, da igra na močne posameznike. Svoje priložnosti so si pripravili, mi pa smo bolje zaigrali šele v zadnjih desetih minutah. Verjamem, da bo pristop na jutrišnji tekmi na najvišji ravni, da smo lačni rezultata, da lahko naredimo izid, ki bo razveselil celotno Slovenijo. Pristop mora biti od prve minute na najvišji ravni, ne bomo pa šli na glavo," je še dejal Cesar.

Ukrajina je sicer že pred dvema letoma v drugo tekmo dodatnih kvalifikacij krenila s prednostjo 2:0, a se ji vseeno ni uspelo uvrstiti na svetovno prvenstvo v Braziliji. Povratni dvoboj so namreč Francozi pred domačimi gledalci dobili s 3:0. Eden od zadetkov je bil dosežen tudi po veliki napaki slovenskih sodnikov, ki so sodili omenjeno tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.