Šport > Nogomet
18 ogledov

Slovenci: ''V nogometu je vse mogoče''

(Ukrajina - Slovenija) Kampl Euro 2016 kvalifikacije EPA
Slovenska reprezentanca se bo danes po regeneracijskem treningu na Brdu pri Kranju preselila v Maribor, kjer jo v torek čaka povratna tekma proti Ukrajini.

"Moramo dvigniti glave, imamo še eno tekmo. Seveda bo zelo težko dati dva gola, ampak v nogometu je vse možno. Če ga damo hitro, bo igra bolj odprta. Bo pa zelo težko, saj ima Ukrajina zelo dobro ekipo, zelo dobro igra naprej. Dobro se moramo pripraviti, upam tudi, da nas bo poneslo vzdušje na tribunah in da bomo odigrali dobro tekmo," je po tekmi v Lvovu razmišljal vezist Bayerja iz Leverkusna.

Slovenija je imela v prvem polčasu v Ukrajini dve lepi priložnosti. "Če bi takrat zadeli, bi bilo vse skupaj povsem drugače. V drugem polčasu smo poskusili igrati bolj napadalno, a dobili še drugi zadetek in je bilo težko. Vemo, da 0:2 ni dober izid za nas, toda tudi mi lahko damo njim dva zadetka. Na trenutke se je pokazalo, da če držimo žogo, je tudi zanje težko. To moramo upoštevati v torek. Moramo verjeti vase in tudi bomo," poudarja Kampl, ki ga igra Ukrajine ni presenetila.

"Mislim, da niso bili močnejši od pričakovanj. Tudi mi smo imeli v prvem polčasu dve lepi priložnosti. Tudi proti koncu tekme bi lahko zadeli, če bi bolje odigrali akcijo. Vse to kaže, da lahko igramo proti njim. Pri nas bo povsem drugačna tekma, igra, ozračje. Moramo se regenerirati, priti na 100 odstotkov in potem bo vse odprto," meni slovenski reprezentant.

Ta dodaja, da bo Ukrajince najlažje prebiti s hitro igro, z ustvarjanjem viška igralcev na sredini igrišča. "Verjamem, da bomo v Mariboru imeli svoje priložnosti, seveda moramo najbolj paziti, da ne prejmemo zadetka, saj moramo potem doseči štiri gole. To pa bi bilo zelo težko. Ampak če bomo držali našo mrežo nedotaknjeno in hitro zadeli, potem je vse možno," pravi Kampl.

(Ukrajina - Slovenija) Brečko Euro 2016 kvalifikacije | Avtor: EPA EPA
Meni še, da morajo sami igrati bolj napadalno, saj bodo na domačem terenu, mogoče tudi z drugačno postavitvijo. Izpostavil je še, da so sposobni dvakrat zatresti mrežo, ne nazadnje so jo tudi proti Švici in Angliji.

Mišo Brečko, ki je bil zahteven boj z najbolj izpostavljenim ukrajinskim reprezentantom Jevgenom Konopljanko, prav tako še ne dviga bele zastave.

"Težko je v odstotkih oceniti naše možnosti, so pa veliko manjše, kot so bile pred prvo tkemo. Toda dokler obstaja kak odstotek, bomo verjeli, upali in dali vse od sebe. Če, denimo, dobimo polčas z 1:0, potem je vse odprto. To je nogomet. Če pa bi dosegli zadetek v Lvovu, bi vse skupaj čisto drugače izgledalo. A gremo naprej, kaj hočemo. Ni veliko časa, moramo se dvigniti, odigrati pošteno in potem bomo videli, kako in kaj," meni Brečko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.