Šport > Nogomet
15 ogledov

Ukrajinci: Odločal bo Maribor

(Ukrajina - Slovenija) Fomenko
1/6
EPA
Ukrajinski selektor je po zmagi nad Slovenijo (2:0) izrazil zadovoljstvo nad dosežkom svojih varovancev, a poudaril, da si s tem še niso zagotovili nastopa na evropskem prvenstvu.

Mihail Fomenko je prepričan, da ukrajinska izbrana vrsta nima časa za počtek, potem ko je na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za nastop na Euru 2016 premagala Slovenijo (2:0) in si zagotovila lepo izhodišče pred povratno tekmo v Ljudskem vrtu.

Ukrajinci so na domačem stadionu Aren Lviv, kjer so nanizali že kar nekaj reprezentančnih uspehov, izpolnili zastavljene cilje in ob dveh doseženih golih poskrbeli, da se Slovenija z gostovanja vrača brez zadetka.

Kljub občutni prednosti, kar je po koncu srečanja priznal tudi Srečko Katanec, pa Ukrajinci ne nameravajo popustiti, saj se zavedajo, da bi slovenska izbrana vrsta v Mariboru lahko pokazala zobe.

Fomenko je po zmagi miril evforijo v ukrajinski slačilnici in poudaril, da jih čaka še druga polovica naloge. ''Dobili smo prvo polovico obračuna. Vesel sem, da smo našo mrežo ohranili nedotaknjeno, a zdaj se moramo pripraviti na drugo tekmo. Srečanje v torek bo odločilno,'' je pred gostovanjem v Mariboru, kjer bodo Slovenci računali na podporo razprodanih tribun Ljudskega vrta, dejal Fomenko.

''Po prvem golu smo naredili nekaj napak, individualnih napak. Morda so se igralci malce sprostili. Nekoliko sem razočaran, da nismo zabili tretjega gola, a ob tem je treba priznati, da ga tudi nismo dobili. Zdaj se moramo umiriti. Naši igralci vedo, kaj morajo storiti na povratni tekmi,'' je dodal Fomenko.

Komentarjev 1
  • dragec 10:15 15.november 2015.

    Nestečko odstopi