Še peta nasilna smrt v enem mesecu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Potem ko je Kolumbijo v zadnjih desetletjih pretresalo nasilje v zvezi z drogami, se je to zdaj preneslo na nogometna igrišča.
Oglej si celoten članek

V pretepu med dvema navijaškima skupinama je v nedeljo zvečer umrl en človek oziroma že peti v zadnjem mesecu in pol. Kot poročajo kolumbijski mediji, se je navijaški obračun zgodil zunaj stadiona v Medellinu.

Skupina navijačev Independienteja, oborožena z noži in drugimi neravnimi predmeti, je vdrla na zasebno zabavo, na kateri so bili tudi navijači Nacionala, njihovi mestni rivali, in sprožila nasilje. Rezultat je bil en mrtev človek, dva težje ranjena, policija, ki je pregledala kraj dogodka, pa je našla tudi en odsekan prst.

Oko za oko 

Od 21. septembra je to že peta smrtna žrtev v povezavi z nogometom. Prva je bil nekdanji vojak, ki je hotel zaščititi sina, ker so mu navijači Millonariosa grozili, saj je po cesti hodil z dresom nasprotne ekipe. Dva dni pozneje sta bila ubita dva navijača Atletica Nacionala, 14. oktobra predlanskim pa je bil iz maščevanja zaradi smrti navijača Millonariosa ustreljen pristaš Nacionala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.