Šport > Nogomet
28 ogledov

Še peta nasilna smrt v enem mesecu

navijači Millonarios Kolumbija Reuters
Potem ko je Kolumbijo v zadnjih desetletjih pretresalo nasilje v zvezi z drogami, se je to zdaj preneslo na nogometna igrišča.

V pretepu med dvema navijaškima skupinama je v nedeljo zvečer umrl en človek oziroma že peti v zadnjem mesecu in pol. Kot poročajo kolumbijski mediji, se je navijaški obračun zgodil zunaj stadiona v Medellinu.

Skupina navijačev Independienteja, oborožena z noži in drugimi neravnimi predmeti, je vdrla na zasebno zabavo, na kateri so bili tudi navijači Nacionala, njihovi mestni rivali, in sprožila nasilje. Rezultat je bil en mrtev človek, dva težje ranjena, policija, ki je pregledala kraj dogodka, pa je našla tudi en odsekan prst.

Oko za oko 

Od 21. septembra je to že peta smrtna žrtev v povezavi z nogometom. Prva je bil nekdanji vojak, ki je hotel zaščititi sina, ker so mu navijači Millonariosa grozili, saj je po cesti hodil z dresom nasprotne ekipe. Dva dni pozneje sta bila ubita dva navijača Atletica Nacionala, 14. oktobra predlanskim pa je bil iz maščevanja zaradi smrti navijača Millonariosa ustreljen pristaš Nacionala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.