Se pravljica ponavlja? V kolesarstvo vstopa "novi Roglič"

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Nemška kolesarska ekipa Bora Hansgrohe je seznamu kolesarjev za sezono 2021 priključila smučarskega gornika Antona Palzerja.
Oglej si celoten članek

Ena najboljših kolesarskih ekip na svetu, nemška Bora-Hansgrohe, se je odločila za eksperiment, pri katerem bo preizkusila, če je odkrila "novega Primoža Rogliča". V svoji ekipi bo namreč v sezoni 2021 preizkusila 27-letnega smučarskega gornika Antona Palzerja.

Vodja ekipe Ralph Denk je namreč prepričan, da lahko njegov varovanec sledi poti Rogliča ter Michaela Woodsa (nekdanjega atleta) ki sta se zelo pozno prelevila v kolesarja, a kljub temu dosegata sanjske rezultate na najvišjem nivoju. Palzer se bo sicer svoji novi ekipi pridružil šele aprila, ko zaključi s sezono smučarskega gorništva.

"Morda se zdi kot precej tvegana poteza in zagotovo je prisotno določeno tveganje, toda Tonija spremljamo že lep čas in smo prepričani v njegove sposobnosti," je svojo najnovejšo okrepitev pokomentiral Denk.

"Roglič in Woods sta lepa primera, da je lahko takšen eksperiment uspešen. Vedno smo bili osredotočeni na naše skavtiranje kolesarjev znotraj različnih športov. S tem ne mislim izjaviti, da bo Toni v roku dveh let naskakoval zmago na Dirki po Franciji, toda v njem vidimo resnično veliko potenciala, še posebej v visokih gorah."

Palzer je poleti preživel del svojih priprav na zimsko sezono v društvu Borine ekipe v Avstrijskih Alpah, kjer naj bi naravnost navdušil vodstvo ekipe: "Takrat smo postali pozorni nanj, kmalu pa smo opazili, da tudi sam išče nov izziv v karieri. Prepričal nas je s svojim entuzijazmom ter profesionalnostjo."

Nemški smučarski gornik je začel sodelovati z enim izmed trenerjev pri Bori, Helmutom Dollingerjem, že v aprilu, ko sta se fokusirala predvsem na priprave na letošnjo zimsko sezono, a je Dollinger tekom raznih meritev opazil izjemno visoke vrednosti parametrov ključnih za kolesarstvo, in ideja o novi športni poti je bila rojena.

Foto: Twitter Anton Palzer

Poleti je nato tako ali tako ogromno treningov opravil na kolesu, kjer so pri Bori podrobneje spremljali vse podatke ter Nemčev razvoj. Pravijo, da so rezultati naravnost izjemni, da je njegov potencial ogromen, a to še ne zadošča za kolesarjenje na najvišjem nivoju. Vso to svojo moč mora namreč znati prikazati tudi na cesti. Pri Bori naj bi tako svojega novega kolesarja v prvi sezoni poslali predvsem na zahtevne enodnevne klasike ter gorate tedenske dirke.

Odkritje Kolesarski svet ima "novega Rogliča"

Novačenje zimskih športnikov v svet kolesarstva je očitno zadnje čase postal zanimiv trend, saj se je pred tedni za nekaj podobnega odločil famozni Gianni Savio, ki je v svojo ekipo Androni Giocattoli-Sidermec pripeljal nekdanjega olimpijskega tekača na smučeh, Martíja Vigo del Arca ter ga predstavil kot novega Egana Bernala.

Če pa bo mlademu Špancu in zdaj že kar izkušenemu Nemcu resnično kdaj uspelo doseči nivo Rogliča in Bernala in spisati novo kolesarsko pravljico, pa bo potrebno še počakati nekaj sezon. A nekaj je jasno... Primož Roglič je v svet kolesarstva odprl vrata številnim zanimivim kolesarjem, ki prej ne bi nikoli dobili prave priložnosti.

Foto: Epa Primož Roglič

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.