Še tretja zmaga Slovenk

Foto: KZS/Aljaž Močnik
Foto: KZS/Aljaž Močnik
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je na tretji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo vpisala še tretjo zmago. Varovanke Borisa Zrinskega so v Slovenskih Konjicah z 68:52 ugnale Nizozemke.
Oglej si celoten članek

Slovenska ženska članska reprezentanca je z odliko opravila tudi s tretjim tekmecem v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bo prihodnje leto gostila Francija. V Slovenskih Konjicah, kjer so se v tamkajšnji športni dvorani spomnili prve tekme članske reprezentance pod slovensko zastavo, so bila slovenska dekleta z 68:52 boljša od Nizozemk.

Te so korak z vodilno ekipo kvalifikacijske skupine C držale le v uvodnih treh minutah, nato pa so Slovenke prevzele vajeti igre v svoje roke. Natalie van den Adel je sredi šeste minute še znižala na 5:7, izbranke Borisa Zrinskega pa so na to odgovorile z desetimi zaporednimi točkami (17:5).

Tudi v nadaljevanju Slovenija ni popuščala. Agresivna obramba in hitra igra v napadu sta košarkarice iz dežele tulipanov silili v številne napake. Tanya Bröring je na začetku 13. minute zadela za 10:24, nato pa je sledil pravi mrk Nizozemk. Delni niz 18:0 za +32 (42:10) je dve minuti pred polčasom zaključila izjemna Nika Barič (11 točk do polčasa), nato pa je za slovensko vrsto sledil pravi šok. V izdihljajih uvodnih 20 minut je Tjaša Gortnar atraktivno blokirala Myrthe Beld pri polaganju, a nerodno doskočila ter si poškodovala koleno. Slovensko reprezentantko so ob spremstvu reprezentančnega zdravnika prepeljali na podrobnejše preglede v ljubljanski klinični center.

Nesrečni dogodek je v drugem polčasu močno ohromil slovensko igro. Gostujoča reprezentanca se je z delnim nizom 14:2 približala na -18 (44:26), v prvi minuti zadnje četrtine pa še na točko zaostanka manj, a so se slovenska dekleta vselej zbrala in zasluženo slavila še tretjo zaporedno zmago v kvalifikacijski skupini C.

V četrtem krogu, ki bo na sporedu v soboto, 23. junija, bodo slovenske košarkarice proste, v torek, 26. junija, pa bodo Slovenkam nasproti stale Slovakinje. V skupini C poleg Belgije in Litve ter Slovenije igrata še Nizozemska in Slovaška.

Evropsko prvenstvo, kvalifikacije, 3. kolo:

Slovenija : Nizozemska 68:52 (19:7, 42:14, 57:39)
Barič 18, Erkić 12, Piršić 10; Halman 16, van den Adel 11

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.