Šport > Košarka
31 ogledov

Še tretja zmaga Slovenk

Slovenska košarkarska reprezentanca Slovenija KZS/Aljaž Močnik
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je na tretji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo vpisala še tretjo zmago. Varovanke Borisa Zrinskega so v Slovenskih Konjicah z 68:52 ugnale Nizozemke.

Slovenska ženska članska reprezentanca je z odliko opravila tudi s tretjim tekmecem v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bo prihodnje leto gostila Francija. V Slovenskih Konjicah, kjer so se v tamkajšnji športni dvorani spomnili prve tekme članske reprezentance pod slovensko zastavo, so bila slovenska dekleta z 68:52 boljša od Nizozemk.

Te so korak z vodilno ekipo kvalifikacijske skupine C držale le v uvodnih treh minutah, nato pa so Slovenke prevzele vajeti igre v svoje roke. Natalie van den Adel je sredi šeste minute še znižala na 5:7, izbranke Borisa Zrinskega pa so na to odgovorile z desetimi zaporednimi točkami (17:5).

Tudi v nadaljevanju Slovenija ni popuščala. Agresivna obramba in hitra igra v napadu sta košarkarice iz dežele tulipanov silili v številne napake. Tanya Bröring je na začetku 13. minute zadela za 10:24, nato pa je sledil pravi mrk Nizozemk. Delni niz 18:0 za +32 (42:10) je dve minuti pred polčasom zaključila izjemna Nika Barič (11 točk do polčasa), nato pa je za slovensko vrsto sledil pravi šok. V izdihljajih uvodnih 20 minut je Tjaša Gortnar atraktivno blokirala Myrthe Beld pri polaganju, a nerodno doskočila ter si poškodovala koleno. Slovensko reprezentantko so ob spremstvu reprezentančnega zdravnika prepeljali na podrobnejše preglede v ljubljanski klinični center.

Nesrečni dogodek je v drugem polčasu močno ohromil slovensko igro. Gostujoča reprezentanca se je z delnim nizom 14:2 približala na -18 (44:26), v prvi minuti zadnje četrtine pa še na točko zaostanka manj, a so se slovenska dekleta vselej zbrala in zasluženo slavila še tretjo zaporedno zmago v kvalifikacijski skupini C.

V četrtem krogu, ki bo na sporedu v soboto, 23. junija, bodo slovenske košarkarice proste, v torek, 26. junija, pa bodo Slovenkam nasproti stale Slovakinje. V skupini C poleg Belgije in Litve ter Slovenije igrata še Nizozemska in Slovaška.

Evropsko prvenstvo, kvalifikacije, 3. kolo:

Slovenija : Nizozemska 68:52 (19:7, 42:14, 57:39)
Barič 18, Erkić 12, Piršić 10; Halman 16, van den Adel 11

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.