Še tretja zmaga v tednu dni, Slovenki prve točke

Foto: Epa
Foto: Epa
Vlhovi tretja tekma v šestih dneh.
Oglej si celoten članek

Slovakinja Petra Vlhova je zmagovalka paralelnega veleslaloma za svetovni pokal v avstrijskem Zürsu pri Lechu, kar je po dveh slalomih v Leviju njena tretja zmaga v novi sezoni. V finalu je bila boljša od presenečenja tekme, Američanke Paule Moltzan, ki je tekmovanje končala s padcem, a kljub temu dosegla uspeh kariere.

Tretje mesto je zasedla Švicarka Lara Gut Behrami, ki se je prvič v svoji bogati karieri uvrstila na zmagovalni oder paralelne tekme. V malem finalu je ugnala Švedinjo Saro Hector.

Odšteva dneve Štuhčeva prekipeva od motivacije: "Želim pokazati, kaj znam"

Vlhova, tretja v kvalifikacijah, je do tretje zmage v paralelnih disciplinah prišla po zelo izenačenih bojih, z izjemo finala je po prvih vožnjah vedno zaostajala. Najprej je za štiri stotinke premagala Nizozemko Adriano Jelinkovo, nato z enako prednostjo Italijanko Federico Brignone, pred finalom pa je bila le za stotinko hitrejša od Hectorjeve. V finalu je bila nato v prvo boljša od Američanke, ki je potem na modri progi padla.

Foto: Epa Petra Vlhova Slovo velikana Črn dan za alpsko smučanje, žaluje tudi Mazejeva

Edina slovenska predstavnica v izločilnih bojih Tina Robnik je izgubila že svoj prvi obračun. Na rdeči progi je bila sicer za osem stotink sekunde hitrejša od Norvežanke Thee Louise Stjernesund, a je v drugo prednost zapravila, tekmica je bila boljša za 44 stotink sekunde.

Meta Hrovat je bila v kvalifikacijah 20., za najhitrejšo, Gutovo, je zaostala 88 stotink sekunde, Neja Dvornik 32. (+1,16), Ana Bucik 43. (+1,51), Maruša Ferk pa je slovenske nastope sklenila na 51. mestu (+1,86).

"Lahko bi rekla, da sem s smučanjem zadovoljna, sigurno pa so določeni deli, na katerih sem delala manjše napake. Malce si očitam, ker mi ni uspelo to, kar sem si zadala. Na koncu sem z rezultatom vseeno lahko zadovoljna," je dejala Robnikova, ki je zasedla 11. mesto, kar so njene prve točke v novi sezoni.

"To zelo je bila zelo lepa paralelna tekma s fenomenalno dobrimi pogoji, dobrim smučanjem vseh tekmovalk, tudi Tina je naredila odlične kvalifikacije, na sami tekmi na izločanje jo je samo ena manjša napaka stala uvrstitve v četrtfinale," pa je bil zadovoljen trener Robnikove Sergej Poljšak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.