Sedem golov Pittsburgha

Foto: Žurnal24 Hokejisti Pittsburgha so le še zmago oddaljeni od napredovanja. (Foto: Reuters)
Najbolj učinkovito moštvo noči v končnici lige NHL je bil Pittsburgh, ki je proti Ottawi dosegel kar sedem zadetkov in v obračunu povedel že s 3:1.
Oglej si celoten članek

Pingvini so na gostovanju pri Senatorjih vknjižili visoko zmago s 7:4 ter vodstvo povišali na 3:1. Sidney Crosby je skupno dosegel kar štiri točke, v statistiko je v drugi tretjini med drugim vnesel dva gola, skupno pa jih je gostujoče moštvo v drugi tretjini doseglo kar pet. Poleg Crosbyja so mrežo Ottawe zatresli še Jevgenij Malkin, Matt Cooke, Chris Kunitz, Maxime Talbot in Jordan Staal.

Mož odločitve v Denverju je bil Joe Pavelski, ki je v podaljšku dosegel zmagoviti gol in gostom iz San Joseja, ki so prvi nosilci skupine, priboril pomembno zmago za izenačenje na 2:2. Pavelski je globoko na strani Colorada ujel plošček in sam premagal Craiga Andersona s strelom v desni kot. Za zgodnje vodstvo Morskih psov je poskrbel Dan Boyle, Colorado pa je nato z golom Paul Stastny v drugi tretjini izenačil. Na vseh dosedanjih štirih tekmah je bila razlika med ekipama le en gol, peto tekmo pa bo v noči na petek gostil San Jose.

Liga NHL, končnica, 1. kolo:

- vzhod:
Ottawa Senators : Pittsburgh Penguins     4:7
- Pittsburgh vodi v zmagah s 3:1

Philadelphia Flyers : New Jersey Devils   4:1
- Philadelphia vodi v zmagah 3:1

- zahod:
Detroit Red Wings : Phoenix Coyotes       3:0
- ekipi sta izenačeni na 2:2

Nashville Predators : Chicago Blackhawks  4:1
- Nashville vodi v zmagah z 2:1

Colorado Avalanche : San Jose Sharks      1:2*
- ekipi sta izenačeni na 2:2

* po podaljšku
** ekipe igrajo na štiri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.