Šport
14 ogledov

Sedem golov Pittsburgha

Hokejisti Pittsburgha so le še zmago oddaljeni od napredovanja. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Najbolj učinkovito moštvo noči v končnici lige NHL je bil Pittsburgh, ki je proti Ottawi dosegel kar sedem zadetkov in v obračunu povedel že s 3:1.

Pingvini so na gostovanju pri Senatorjih vknjižili visoko zmago s 7:4 ter vodstvo povišali na 3:1. Sidney Crosby je skupno dosegel kar štiri točke, v statistiko je v drugi tretjini med drugim vnesel dva gola, skupno pa jih je gostujoče moštvo v drugi tretjini doseglo kar pet. Poleg Crosbyja so mrežo Ottawe zatresli še Jevgenij Malkin, Matt Cooke, Chris Kunitz, Maxime Talbot in Jordan Staal.

Mož odločitve v Denverju je bil Joe Pavelski, ki je v podaljšku dosegel zmagoviti gol in gostom iz San Joseja, ki so prvi nosilci skupine, priboril pomembno zmago za izenačenje na 2:2. Pavelski je globoko na strani Colorada ujel plošček in sam premagal Craiga Andersona s strelom v desni kot. Za zgodnje vodstvo Morskih psov je poskrbel Dan Boyle, Colorado pa je nato z golom Paul Stastny v drugi tretjini izenačil. Na vseh dosedanjih štirih tekmah je bila razlika med ekipama le en gol, peto tekmo pa bo v noči na petek gostil San Jose.

Liga NHL, končnica, 1. kolo:

- vzhod:
Ottawa Senators : Pittsburgh Penguins     4:7
- Pittsburgh vodi v zmagah s 3:1

Philadelphia Flyers : New Jersey Devils   4:1
- Philadelphia vodi v zmagah 3:1

- zahod:
Detroit Red Wings : Phoenix Coyotes       3:0
- ekipi sta izenačeni na 2:2

Nashville Predators : Chicago Blackhawks  4:1
- Nashville vodi v zmagah z 2:1

Colorado Avalanche : San Jose Sharks      1:2*
- ekipi sta izenačeni na 2:2

* po podaljšku
** ekipe igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.