Sedmica Tampe, goli padali kot za stavo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo ponoči na sporedu kar 11 tekem, v katerih so lahko ljubitelji hokeja spremljali parado golov.
Oglej si celoten članek

Ekipa Tampa Bay Lightning je moštvu Toronto Maple Leafs zabila kar sedem golov (7:3). Poraz je doživela še ena kanadska franšiza Montreal Canadiens, Detroit Red Wings je bil boljši s 4:2. So pa hokejisti Edmonton Oilers le iztržili zmago, ko so po kazenskih strelih odpravili New Jersey Devils s 4:3. Naftarji so se s štirimi zmagami na štirih tekmah in osmimi točkami zavihteli na vrh razvrstitve zahodne konference.

Prava golijada je bila tudi na tekmi v Ottawi. Navijači so lahko uživali v desetih golih, aktualni prvaki lige NHL St. Louis Blues pa so domačo ekipo Senators odpravili s 6:4. Tekma Winnipeg Jets - Minnesota Wild se je končala z izidom 5:2 v korist Winnipega. Mestni tekmeci Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja Anaheim Ducks so vpisali poraz, Pittsburgh Penguins je bil boljši z 2:1. 

Največ, kar enajst zadetkov, je bilo na tekmi Nashville Predators - Washington Capitals. Igralci iz prestolnice country glasbe so bili na koncu boljši, ekipo iz prestolnice Združenih držav Amerike pa so ugnali s 6:5. Mož odločitve je bil Mattias Ekholm dobre štiri minute pred koncem.

Kazenski streli pa so odločili tekmo Calgary Flames - Dallas Stars. Calgary je bil z zadetkom Johnnyja Gaudreauja boljši od ekipe iz Dallasa, za katerega, za Mavericks, v severnoameriški košarkarski ligi NBA igra slovenski čudežni deček Luka Dončić.

Colorado Avalanche je prizadejal prvi poraz v sezoni ekipi Boston Bruins, ki so ji na tekmi razveljavili kar dva zadetka po ogledu video posnetka. Izid je bil 4:2 v korist ekipe iz Kolorada, ki v tej sezoni na treh odigranih tekmah še ni okusila grenkobe poraza.

Mala katastrofa Kopitar na tretji tekmi še do pete točke, a ...

Pacifiški tekmeci Los Angelesa San Jose Sharks so prišli do zmage proti ekipi Chicago Blackhawks s 5:4. V medsebojnem obračunu sta se pomerila še dva tekmeca Kopitarjevih kraljev iz tihomorske divizije. Vegas Golden Knights so morali priznati premoč ekipi Arizona Coyotes z 1:4. 

Na vrhu skupine je neporaženi Edmonton. Los Angeles Kings je trenutno na predzadnjem mestu z dvema osvojenima točkama na treh tekmah.

Los Angeles naslednja tekma čaka v noči z nedelje na ponedeljek proti Nashvillu.

NHL, izidi:

Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning  3:7
Montreal Canadiens - Detroit Red Wings     2:4
New Jersey Devils - Edmonton Oilers        3:4 (kazenski streli)
Pittsburgh Penguins - Anaheim Ducks        2:1
Ottawa Senators - St. Louis Blues          4:6
Nashville Predators - Washington Capitals  6:5
Winnipeg Jets - Minnesota Wild             5:2
Chicago Blackhawks - San Jose Sharks       4:5
Dallas Stars - Calgary Flames              2:3 (kazenski streli)
Colorado Avalanche - Boston Bruins         4:2
Arizona Coyotes - Vegas Golden Knights     4:1
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.