Šef Mercedsa dvignil pritisk Bottasu

Foto: Epa
Toto Wolff je ujezil svojega dirkača.
Oglej si celoten članek

Toto Wolff, šef srebrne garaže, je po zmagi Lewisa Hamitlona na dirki za VN Madžarske nespretno dejal, da je bil Valtteri Bottas "izjemen pomočnik".

VN Madžarske Hamilton do nove zmage, Bottas dvakrat trčil v zadnjih krogih

Finski dirkač, ki se je na Hungaroringu zapletel tako s Sebastianom Vettlom kot Danielom Ricciardom, je na dirki pomagal krotiti oba Ferrarija in pripomogel k temu, da jenjegov moštveni koleg  z drugo zaporedno zmago in peto v sezoni Vettlu pobegnil na 24 točk razlike.

Bottas je pri naših vzhodnih sosedih osvojil peto mesto, po dirki pa je dejal, da mu šefova izjava ni bila najbolj povšeči. "Pomočnik? To boli," je priznal dirkač Mercedesa, nato pa omilil svojo retoriko. "Nisem sklical sestanka z šefi Mercedesa, čeprav me je Toto označil za pomočnika. Ker sem bil razočaran nad razpletom, sem izjavo videl v negativni luč. Zdaj razumem, kaj je mislil s tem. Enako bi rekel za Lewisa, če bi bila situacija obratna. V ekipi sva si enakovredna. Vse je v redu," je sporočil Finec.

Na očitke, da je Hamilton očitna prva izbira, je odgovoril tudi Wolff. "Vedno, kadar se z nekom ne pogovarjaš iz oči v oči, pride do česa takšnega. Nekdo vzame izjavo izven konteksta in jo potem napačno interpretira. Valtterijeva dirka je bila popolna dirka za pomočnika. S tem ne mislim na celotno prvenstvo, ampak gre za komentar njegovega dirkanja. Z mojega vidika je bila to njegova najboljša dirka v zadnjih dveh letih. Ali menite, da mu z izrazom 'pomočnik' delam krivico? Odpeljal je fantastično dirko in Lewisu pomagal, da je povečal vodstvo v skupnem seštevku," je poudaril šef Mercedesa.

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.