Selektor degradiral Neymarja

Foto: Epa
Foto: Epa
Brazilski nogometni zvezdnik in najdražji nogometaš na svetu doma ne uživa več kultnega statusa, kot ga je še pred časom.
Oglej si celoten članek

Glavni trener brazilske reprezentance Tite je Neymarja zaradi klubske nediscipline degradiral, torej je kar precej zmanjšal njegovo veljavo, ko mu je pred začetkom Cope Américe vzel kapetanski trak.

Rajanje Fantastičen večer v vzhodnem Berlinu

Pred osmimi meseci je Neymarja doletela velika čast, ko ga je brazilski selektor postavil za kapetana reprezentanca. A je muhasti zvezdnik to čast tudi ekspresno zapravil. Tite je Neymarja v soboto obvestil, da ne bo več kapetan.

Trak je od nedelje dalje tako prevzel Neymarjev klubski soigralec 36-letni Dani Alves, ki bo reprezentanco v tej vlogi vodil že na prijateljskih tekmah proti Katarju in Hondurasu, je v ponedeljek sporočila brazilska nogometna federacija. Alves je že bil kapetan, nazadnje marca lani na tekmi proti Nemčiji.

Neymar se je spravil v težave zaradi prepirov s soigralci v slačilnici francoskega PSG, pa tudi s poizkusom napada na navijača, ki ga je provociral po porazu v finalu francoskega pokala, zaradi česar ga je francoska zveza kaznovala s prisilnim počitkom na treh tekmah.

Ligue 1 Neymar kaznovan zaradi napada na navijača

Foto: Epa Tite

Tekmovanje Copa América, znano tudi kot južnoameriško nogometno prvenstvo, se bo s skupinskim delom začelo 14. junija. Osemkratni prvaki Brazilci so v vlogi gostiteljev ter se bodo v skupinskem delu pomerili z Bolivijo, Venezuelo in Perujem.

Največ naslovov, petnajst, ima Urugvaj, Argentinci imajo eno lovoriko južnoameriških prvakov manj. Aktualni prvak je Čile, ki je osvojil zadnji dve izdaji tega tekmovanja, in sicer leta 2015 in jubilejno leta 2016, ob stoti obletnici.

Na prvenstvu bodo igrali še Kolumbija, Ekvador, Paragvaj ter s posebnim povabilom Japonska in Katar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:23 28. Maj 2019.

    gospod antipatični... nikoli ne bo igračina... nikoli

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.