Selektor stopil na žogo: Čaka nas še ena tekma

Foto: Epa
Foto: Epa
V slovenskem taboru ponavljajo, da je jutri še ena tekma. Izpolnjen je le del sanj.
Oglej si celoten članek

Slovenski odbojkarji so v polfinalu evropskega prvenstva še enkrat več premagali Poljsko in se tretjič od leta 2015 uvrstili v finale, drugič pod vodstvom italijanskega strokovnjaka Alberta Giulianija. Ta je pred finalno tekmo hitro začel umirjati evforijo.

"Zelo sem ponosen na svoje igralce, zmagati v takšnem vzdušju, ko skoraj cela dvorana podpira Poljake, ni lahko. Igrali smo zelo dobro in si zaslužili to zmago. Tudi Poljaki so igrali zelo dobro, a smo zasluženo zmagali. Del naših sanj se je uresničil, a čaka nas še ena tekma," je nekoliko na žogo stopil 56-letni Italijan, ki je pred dvema letoma s Slovenijo klonil v pariškem finalu proti Srbiji.

Slovenci so proti Poljski sicer izgubili uvodni niz, a nato zaigrali odločneje, uspešnejši pa so bili tudi v infarktnih končnicah drugega in četrtega niza. Slednji jim je na koncu prinesel zmago s 3:1 v nizih.

Tik pred začetkom Kakšna provokacija Poljakov tik pred polfinalom s Slovenijo! Finaleeeeeeeeeeee! VAR, polna dvorana, svetovni prvaki... Nič ne ustavi Slovenije!

"Zelo sem vesel te zmage, fantastično smo igrali. Fantastično je zlasti to, da smo v dveh nizih zdržali v napetih končnicah. Odigrali smo pametno, bili potrpežljivi. Igrali smo s srcem in glavo. Veseli smo, toda jutri nas čaka nova tekma," je podobno mnenje izrazil tudi kapetan Tine Urnaut.

Za zadnjo točko na tekmi, četrti niz se je končal s 37:35, je poskrbel Tonček Štern: "Celo tekmo smo odigrali na visoki ravni, razen v prvem nizu je bilo mogoče nekaj treme, nismo bili sproščeni. Ko nam je igra stekla, smo spet premagali Poljake kot že dvakrat prej v polfinalih evropskih prvenstev in se zasluženo veselili zmage. Z igro smo zadovoljni v vseh elementih, mogoče je bilo nekaj preveč napak na servisu, a proti takšnim nasprotnikom je treba pritiskati z začetnim udarcem."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.