Selektor suspendiran zaradi spolnega nadlegovanja svojega reprezentanta

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Selektor Malte se je znašel v težavah zaradi domnevnega spolnega nadlegovanja svojega nogometaša. Podobnega obnašanja je bil obtožen že v preteklosti.
Oglej si celoten članek

Nogometna zveza Malte je suspendirala svojega nogometnega selektorja Italijana Devisa Mangio zaradi domnevnega neprimernega spolnega nadlegovanja enega izmed igralcev.

Informacije o neprimernem obnašanju selektorja naj bi nogometno zvezo dosegle v nedeljo, zdaj pa se je odločila, da italijanskega strokovnjaka suspendira.

Foto: Profimedia Devis Mangia

Mediji so nemudoma izbrskali, da je bil Mangia v središču podobnega škandala že med leti 2017 in 2019, ko je vodil romunsko Craiovo in je bil prav tako obtožen neprimernega obnašanja do enega izmed svojih igralcev.

48-letni italijanski strokovnjak, ki sedi na klopi Malte od decembra leta 2019, ima pogodbo z Malto do konca leta 2023, dokler pa se situacija ne razjasni, bo reprezentanco vodil njegov pomočnik Davide Macot, ki bo debitiral že na današnji prijateljski tekmi proti Izraelu.

Foto: Profimedia Devis Mangia

Mangia ima sicer za sabo kar bogato trenersko kariero, tekom katere je vodil Varese, Tritium, Ivreo, Valenzano, Palermo (kjer je treniral Josipa Iličića in Armina Bačinovića), Spezio, Bari, Ascoli ter romunsko Craiovo, s katero je tudi osvojil tamkajšnji pokal. Izmed reprezentanc je pred Malto vodil tudi mlado U21 izbrano vrsto Italije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.