Šport > Nogomet
421 ogledov

Selektor suspendiran zaradi spolnega nadlegovanja svojega reprezentanta

Devis Mangia Profimedia
Selektor Malte se je znašel v težavah zaradi domnevnega spolnega nadlegovanja svojega nogometaša. Podobnega obnašanja je bil obtožen že v preteklosti.

Nogometna zveza Malte je suspendirala svojega nogometnega selektorja Italijana Devisa Mangio zaradi domnevnega neprimernega spolnega nadlegovanja enega izmed igralcev.

Informacije o neprimernem obnašanju selektorja naj bi nogometno zvezo dosegle v nedeljo, zdaj pa se je odločila, da italijanskega strokovnjaka suspendira.

Devis Mangia | Avtor: Profimedia Profimedia

Mediji so nemudoma izbrskali, da je bil Mangia v središču podobnega škandala že med leti 2017 in 2019, ko je vodil romunsko Craiovo in je bil prav tako obtožen neprimernega obnašanja do enega izmed svojih igralcev.

48-letni italijanski strokovnjak, ki sedi na klopi Malte od decembra leta 2019, ima pogodbo z Malto do konca leta 2023, dokler pa se situacija ne razjasni, bo reprezentanco vodil njegov pomočnik Davide Macot, ki bo debitiral že na današnji prijateljski tekmi proti Izraelu.

Devis Mangia | Avtor: Profimedia Profimedia

Mangia ima sicer za sabo kar bogato trenersko kariero, tekom katere je vodil Varese, Tritium, Ivreo, Valenzano, Palermo (kjer je treniral Josipa Iličića in Armina Bačinovića), Spezio, Bari, Ascoli ter romunsko Craiovo, s katero je tudi osvojil tamkajšnji pokal. Izmed reprezentanc je pred Malto vodil tudi mlado U21 izbrano vrsto Italije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice