Šport > Nogomet
9 ogledov

Iličić sedel, trener pravi: "Obožujem ga!"

Palermo - Cagliari (21.9.2011) EPA
Nekdaj slovenski Palermo je bil na sredini tekmi proti Cagliariju (3:2) vse prej kot to. Josip Iličić je celo tekmo presedel na klopi, medtem ko Armina Bačinovića spet ni bilo niti v ekipi. Trener Devis Mangia je po tekmi razlagal, da se je Iličića odrekel predvsem zaradi taktičnih zamisli. Zanimivo – v nasprotju s selektorjem Matjažem Kekom ga ni želel postaviti na levi bok in dodal: "Obožujem Iličića, toda danes smo potrebovali širino!"

Izraelec Eran Zahavi je s fantastičnim golom v 15. sekundi tekme proti Cagliariju povedel Palermo proti prepričljivi zmagi, ki pa bi bila z razpadom sistema v zadnjih minutah kmalu ogrožena. Slovenski privrženci nogometa so nekdaj z zanimanjem spremljali tekme rožnatih, kjer sta v lanski sezoni blestela Josip Iličić in Armin Bačinović, toda trenutna situacija ne bi mogla biti bolj drugačna. Iličića je trener Devis Mangia po slabi predstavi proti Atalanti tokrat celo tekmo pustil na klopi, medtem ko se zdi, da so Bačinovića praktično že vsi odpisali, saj so edina vprašanja na novinarski konferenci po tekmi zadevala le Iličićevo sedenje:

"Obožujem ga, toda danes proti Cagliarju smo potrebovali širino," je novinarjem povedal Mangia. "(Nicolás) Bertolo in Zahavi imata te karakteristike. Moj izbor je bil taktične narave Bertola sem dal na desno, ker sem potreboval nekaj več širine na igrišču, medtem ko je Zahavi izvrsten pri vtekanju med linije, kjer dobro izkorišča prodore (Federica) Balzarettija po levi. Pomembno je, da (Iličić, op. a.) razume, da je ekipa vredna več kot posameznik. Bertolo si je zaslužil to priložnost. Dobro se je izšlo, ampak Josip je igralec velike kakovosti."

Bertolo je kmalu po golu Zahavija z močnim strelom pod prečko zabil za 2:0 in upravičil Mangiovo zaupanje. Nekdanji trener Palermove "primavere" (mlade ekipe) je razkril, da Iličića ni želel žrtvovati na levem boku, kot se je to v zadnjem času dogajalo pri slovenski nogometni reprezentanci: "Nimam rad bočnih nogometašev z 'zunanjimi' nogami, Zahavi na desni in Iličić na levi ne bi delovalo," je pristavil Mangia. Rožnate v nedeljo (ob 15. uri) čaka gostovanje pri rimskem Laziu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.