Šport > Nogomet
1381 ogledov

Slovo legende Chelseaja: "Vse dobre stvari se enkrat končajo"

John Obi Mikel Profimedia
John Obi Mikel je končal svojo športno kariero.

Nekdanji nigerijski nogometni zvezdnik John Obi Mikel, ki je večino klubske kariere preživel pri londonskem Chelseaju, je končal kariero. "Ko pogledam nazaj, lahko rečem, da sem zadovoljen. V 20 letih sem veliko dosegel, oblikoval pa sem se tudi po človeški plati," je dejal 35-letni vezist in dodal: "Pravijo, da se vse dobre stavi enkrat končajo in zame je ta dan prišel danes."

S Chelseajem je leta 2012 osvojil ligo prvakov. V več kot desetletju je za Londončane zbral 372 nastopov ter šest zadetkov (le enega v prvenstvu), v zbirko lovorik pa je k osvojeni ligi prvakov dodal še dva naslova angleškega prvaka, tri FA pokale in en ligaški pokal, zmago v evropski ligi in en angleški superpokal.

Od dresa nacionalne vrste se je poslovil že leta 2019, ko je bila Nigerija tretja na afriškem prvenstvu. Skupno je tekom kar 14-letne reprezentančne kariere nastopil na 91 reprezentančnih tekmah in dosegel šest zadetkov, leta 2013 postal afriški prvak, leta 2016 pa je kot eden od starejših igralcev s pravico nastopa igral tudi na olimpijskih igrah v Riu in osvojil bron.

John Obi Mikel | Avtor: Profimedia Profimedia

Igralec, ki je na poziciji zadnjega veznega nogometaša blestel pri destrukciji nasprotnikove igre, je sicer kariero začel pri lokalnem klubu Plateau United, preden se je pri vsega 17 letih odpravil v Evropo, k norveškem Lynu.

Leta 2006 je bil pri 19 letih udeležen v kontroverzen prestop k Chelseaju, potem ko so pri Manchester Unitedu trdili, da so že podpisali pogodbo z nogometašem. Pri Modrih je nato ostal kar enajst let ter postal prava klubska legenda.

Leta 2017 se je za dve leti preselil na Kitajsko k Tianjinu, preden se je za kratek čas vrnil na Otok, k Middlesbroughu. Po epizodi pri turškem Trabzonsporju (kjer je osvojil turški pokal) se je nato še zadnjič podal v Anglijo k Stoke Cityju, za katerega je tudi odigral svojo zadnjo profesionalno tekmo. Za svoj zadnji klub Kuwait, za katerega je podpisal lani poleti, ni nikoli nastopil, pogodbo pa je prekinil po vsega štirih mesecih. Brez kluba je bila tako vse od lanskega novembra, zdaj pa se je dokončno odločil, da športne copate postavi v kot.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice