Šport > Nogomet
15 ogledov

Lennon za nov preobrat Tottenhama

1/30
Žurnal24 main
Tottenhamu je še enkrat več uspel preobrat. Po začetnem zaostanku z 0:1 so na koncu Liverpool premagali z 2:1. Chelsea je izgubil dve točki na gostovanju pri Newcastle Unitedu.
Koren zabil še drugič na dveh tekmah
Slovenski reprezentančni kapetan Robert Koren je na tekmi Hulla Cityja pri dolgoletnem prvoligašu Middlesbroughu zabil za vodstvo tigrov, ki so na koncu domov odnesli točko (2:2).

Na derbiju 15. kola Premier League so se zmage na domačem White Hart Laneu razveselili nogometaši Tottenhama, ki so z 2:1 ugnali konkurente Liverpoola.

 

Dolgo je kazalo, da se bodo Redsi, ki so v 43. minuti tekme povedli preko Martina Škrtela (ta je izkoristil nekaj zmede v kazenskem prostoru Spursov in ''na hitro'' spravil žogo za hrbet vratarja Gomesa), veselili nove zmage na Otoku. Njihove možnosti so se močno povečale, ko sta že v prvem polčasu teren zaradi poškodbe zapustila Rafael Van der Vaart in Younes Kaboul. A to nogometaše s severa Londona ni zmedlo in v drugem polčasu so uprizorili preobrat kot že nekajkrat letos.

 

Škrtel je najprej poskrbel za izenačenje, ko je žogo v lastno mrežo spravil pri nespretnem izbijanju, zmago pa je domačim v šah&mat potezi priigral hitri Aaron Lennon, ki je žogo lepo sprejel in nato spravil za hrbet vratarja Pepeja Reine. 23-letnik je tako popravil napako soigralca Jermaina Defoea, ki je v 60. minuti zastreljal strel z 11 metrov.

 

Srake Chelseaju vzele dve točki
Chelsea
še naprej ne najde zmagovite forme iz začetka sezone. Modri iz Londona so po hudem porazu v prejšnjem kolu proti Sunderlandu na domačem igrišču tokrat zapravili novi dve točki na gostovanju pri Newcastle United (1:1). Srake so povedle v 6. minuti, ko je zadel Andy Carroll. Aktualnim prvakom je točko z zadetkom ob koncu prvega polčasa prinesel Salomon Kalou.

Berbatov "ponorel": pet golov B'burnu!

Bolgarski napadalec Dimitar Berbatov je po izjemnem začetku sezone in hat-tricku proti Liverpoolu padel v novo strelsko krizo, ki pa jo je na mojstrski način prekinil proti Blackburnu s kar petimi zadetki! Rdeči vragi so tako povsem potolkli moštvo Sama Allardyca, gole sta dodala še Nani in Ji-Sung Park, United pa je spet prevzel vodstvo na lestvici. Ob vsem tem bi navijači na Old Traffordu skorajda pozabili, da je prvo domačo tekmo po oktobrski poškodbi in sagi s podaljšanjem pogodbe začel Wayne Rooney ... POGLEJTE SI GALERIJO S TEKEM PREMIER LEAGUE

Man United je podpisal tri in pol letno pogodbo z vratarjem Andersom Lindegaardom. "Anders je eden najbolj nadarjenih mladih vratarjev na svetu," je odločitev, da Danec postane naslednik Edwina Van der Sarja, razločil Alex Ferguson.

Topničarji spet zapravljivi pri 2:0
Arsenal
je podobno kot teden dni prej že vodil z 2:0, na koncu pa moral trepetati za zmago proti Astonu Villi. Trener Birminghamčanov Gerard Houllier je v igro od prve minute poslal legendo topničarjev Roberta Piresa, kateremu pa so se več kot očitno poznala častitljiva leta, saj je bil proti svojemu nekdanjemu moštvu povsem neviden. Arsenal bi moral na Villa Parku že po nekaj minutah voditi vsaj z nekaj goli prednosti, na koncu pa so se morali zadovoljiti le z zadetkoma Andreja Aršavina in Samirja Nasrija, ki je le nekaj minut prej zgrešil tudi prazen gol.

Mladi angleško-irski vezist Ciaran Clark je Villo takoj na začetku nadaljevanja vrnil v igro, a je Marouane Chamakh Londončane spet oddaljil na "varna" dva gola prednosti. To se je spet pokazalo za zelo varljivo, saj so se domači z novim golom mladega Clarka spet približali in grozili z izenačenjem vse do zadnje minute, ko je živce topničarjem z zadnjim golom na tekmi umiril Jack Wilshere. Tako so se Arsenalovci le veselili blagodejne zmage, ki je vsaj delno zabrisala bolečino poraza s Tottenhamom (2:3) in Brago (0:2). 

Grenko točko je na gostovanju pri Stoke Cityju osvojil Manchester City, ki je na stadionu Britannia povedel z redkim golom Micaha Richardsa slabih deset minut pred koncem. V 90. minuti jim je nož v srca zavil Matthew Etherington in sinjemodrim preprečil točkovno izenačenje s Chelseajem na tretjem mestu lestvice. Trener West Ham Uniteda, Izraelec Avram Grant, si je s težko prigarano domačo zmago proti Wiganu (3:1) verjetno rešil službo, dobre reklame pa si z visokim porazom proti West Bromwichu (1:4) prav gotovo ni naredil David Moyes pri Evertonu.

Lestvica:
1. Man United 31 točk
2. Chelsea 29
3. Arsenal 29
4. Manchester City 26
5. Tottenham 25
...
18. Wigan 14
19. Wolverhampton 12
20. West Ham 12

Angleška liga, 15. kolo:

Tottenham
: Liverpool 2:1 (0:1)
Škrtel (66/ag), Lennon (92); Škrtel (43)
Jermaine Defoe je v 60. minuti zastreljal 11-metrovko

Newcastle United : Chelsea 1:1 (1:1)
Carroll (6); Kalou (45)

Aston Villa : Arsenal 2:4 (0:2)
Clark (52, 71); Aršavin (39), Nasri (45), Chamakh (56), Wilshere (90)

Bolton : Blackpool 2:2 (0:1)
Petrov (76), Davies (89); Evatt (29), Varney (58)

Everton : West Bromwich 1:4 (2:1)
Cahill (42); Scharner (16), Brunt (26), Tchoyi (76), Distin (87/a.g.)
RK: Arteta (59/Everton)

Fulham : Birmingham 1:1 (0:1)
Dempsey (53); Larsson (20)

Manchester United : Blackburn 7:1 (3:0)
Berbatov (2, 27, 47, 62, 70), Park (23), Nani (48); Samba (84)

Stoke City : Manchester City 1:1 (0:0)
Etherington (90); Richards (81)

West Ham United : Wigan 3:1 (1:0)
Behrami (34), Obinna (56), Parker (75); Cleverley (86)
Boselli (Wigan) je v 64. minuti zapravil strel z enajstih metrov.

Wolverhampton : Sunderland 3:2 (0:0)
Foley (50), Hunt (81), Ebanks-Blake (89); Bent (67), Welbeck (77)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.