Šport > Nogomet
18 ogledov

Mikel igral kljub ugrabitvi očeta

Rangers Chelsea John Obi Mikel Reuters
John Obi Mikel preživlja pekel na zemlji, saj so mu neznanci pretekli teden ugrabili očeta, o katerem nima še nobenih sporočil. Strahu in stresu navkljub je vseeno želel zaigrati na tekmi s Stoke Cityjem.

Chelseajev vezist John Obi Mikel se je obrnil na neznane storilce, ki so pretekli teden ugrabili njegovega očeta, z jasnim sporočilom: "Kdorkoli ima mojega očeta ali ve, kje ta je, naj stopi v stik z mano. Upam, da ga bodo nato končno osvobodili. Star je in še nikoli ni nikomur storil nič žalega. Resnično ne vem, zakaj so ga ugrabili.“

Obupanega Mikela čudi, da se je ugrabitev zgodila v njegovem domačem mestu Jos, na severu Nigerije, ki velja za varnejšega od vzhodnega dela. Ne glede na zadnje mučne dneve je 24-letnik nastopil v 1. kolu Premier League proti Stoku. "Težko je bilo. Trener me je vprašal, ali bi vseeno igral, in privolil sem. Nisem želel razočarati ekipe, kluba in družine. Če ne bi igral, bi bila mama po mojem zelo žalostna,“ je dejal Nigerijec, ki je pri Chelseaju že od leta 2006, lani pa je z modrimi postal angleški prvak.

O družinski drami ni povedal vsem soigralcem. "Nekaterim sem povedal, a večina jih za to v nedeljo ni vedela. Nisem želel, da bi vsi prihajali k meni in mi govorili, kako jim je žal. Osredotočiti sem se želel na tekmo,“ standarde profesionalizma postavlja Mikel, ki ga – tako kot njegovo družino – v težkih trenutkih v popolnosti podpira tudi klub.

Komentarjev 1
  • Burim Hajdaraj 20:13 15.avgust 2011.

    ni postal lani prvak s chelsea-jem postal je prvak man united :D :Dbravo žurnal